Вхід | Реєстрація

Області виділено додаткові кошти на забезпечення учасників АТО санаторно-курортними путівками

Області виділено додаткові кошти на забезпечення учасників АТО санаторно-курортними путівками

З 2017 року змінено порядок забезпечення учасників антитерористичної операції санаторно-курортним лікуванням через органи соціального захисту населення.

Відповідно до вказаних змін передбачено вільний вибір учасником антитерористичної операції санаторно-курортного закладу відповідно до медичних показань.

Забезпечення путівками проводиться шляхом відшкодування вартості послуг санаторно-курортним закладам на підставі тристоронньої угоди, укладеної між учасником АТО, управлінням соціального захисту населення та санаторієм.

Вартість санаторно-курортного лікування за рахунок коштів державного бюджету не може перевищувати граничний розмір вартості путівки, визначений Мінсоцполітики. Згідно з вимогами законодавства у разі, коли вартість санаторно - курортного лікування в обраному санаторії перевищує визначений граничний розмір вартості путівки, доплата цієї різниці здійснюється за рахунок власних коштів учасника АТО.

У квітні 2017 року області виділено 854 тис. грн. для забезпечення санаторно-курортним лікуванням 140 учасників АТО, станом на 10.08.2017 укладено 88 угод для надання послуг з санаторно-курортного лікування.

Враховуючи кількість осіб, які перебувають на обліку для забезпечення санаторно-курортним лікуванням, Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації звертався до Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції щодо  збільшення фінансування на санаторно - курортне лікування учасників АТО.

У серпні 2017 року області виділено додаткові кошти на оздоровлення учасників АТО в сумі 1,3 млн. грн., що дозволить оздоровити 204 учасника бойових дій з числа учасників антитерористичної операції.

Нагадуємо, що для забезпечення санаторно – курортним лікуванням учаснику антитерористичної операції потрібно звернутися до органів соціального захисту населення з довідкою лікувальної установи форми № 70/о та пакетом документів (паспорт (копія та оригінал), копія посвідчення учасника бойових дії або інваліда війни, довідка про безпосередню участь в антитерористичній операції).

Звертаємо увагу, що через органи соціального захисту населення не забезпечуються санаторно-курортними путівками учасники АТО, які підлягають забезпеченню путівками через органи Міноборони, МВС, СБУ, ДСНС, Адміністрацію Держприкордонслужби, Адміністрацію Держспецзв'язку та інші державні органи відповідно до Порядку забезпечення санаторно-курортними путівками до санаторно-курортних закладів військовослужбовців, ветеранів війни, ветеранів військової служби, органів внутрішніх справ та деяких інших категорій осіб і членів їх сімей, затвердженому постановою Кабінету Міністрів України від 27.04.2011. № 446.


Автор: Прес-служба Полтавської ОДА


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
15 серпня 2017, 16:05 | Полтавщина | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації