Вхід | Реєстрація

Склянка завжди наполовину повна

Склянка завжди наполовину повна

Одна дуже близька мені людина практично кожен ранок починає із поганих новин. У житті завжди можна знайти негативний привід: або вдома щось не ладиться, або по телевізору розказали про чергове підвищення тарифів, або ціни на щось підняли. Або іще щось сталося, але обов’язково таке, щоб із знаком «мінус».

І таке бачення світу далеко не поодиноке. Люди частіше і охочіше притягують до себе негатив, а не позитив. Чомусь так заведено у світі, що сумувати і нарікати на життя у більшості людей виходить краще, ніж радіти і знаходити приводи для оптимізму.

Новосанжарці у цьому — не виняток. Так, за останній тиждень мені довелося поспілкуватися з кількома людьми, дуже незадоволеними роботою Новосанжарської селищної ради. Мовляв, і тарифи на воду у неї завищені (ну це вже для Санжар, схоже, вічна тема. — Авт.), і у Ворсклі ряски багато, а її чомусь ніхто не виловлює, і взагалі — якось усе робиться не так, як слід.

А я собі тим часом думаю: ну, добре, нехай високі тарифи на воду, це явний «мінус». Нехай ряска у Ворсклі — це також «мінус», купатися із нею справді неприємно. Але давайте тоді помічати і те, що йде у «плюс». Ремонт Центральної нам обіцяли? Обіцяли. Зробили? Зробили. І навіть «лежачих поліцейських», нехай і тимчасово, але зрізали. А на їх місце тепер обіцяють покласти інших «поліцейських», таких, щоб днище машин не шкрябали. А у плюс до Центральної зробили капітальний ремонт іще кількох вулиць, на деяких з яких асфальту раніше історично не було.

Вуличне освітлення обіцяли зробити? Обіцяли. Зробили? Ще не скрізь, але там, де планували, зробили. Якось уночі мені доводилося повертатися додому вулицею Маджарянською, так я з подивом виявив, що вона світиться так, як проспект у якомусь мегаполісі.

Дитячі майданчики обіцяли встановити? Обіцяли. Встановили? Ну, нехай і з кількамісячним запізненням (незрозумілим, чесно кажучи, і автору), але встановили. За запізнення — «мінус», але за встановлення — таки «плюс».

А ще — капітальна заміна водогонів, а ще — бесідки на центральному пляжі, а ще — нові екологічні карети для тітоньок, які збирають сміття у місцях відпочинку і, власне, роблять Санжари чистими. Ще турніки у центральному парку, на які ми з синами щотижня ходимо підтягуватися.

Як на мене, плюсів назбиралося не так і мало. Просто їх потрібно помічати. Якщо налаштовуватися лише на негатив, то склянка завжди лишатиметься наполовину порожньою і ви, зрештою, ніколи не будете повністю задоволені життям, у якому, так, трапляються і неприємні моменти. А якщо бачити, що склянка ще й на половину повна, то ви завжди зможете знайти привід для радості.

Вчіться помічати хороше. Тоді і у вашому житті його буде більше.


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
18 серпня 2017, 09:16 | Нові Cанжари | Редакційна


1. ukr2017 / 18 серпня 2017, 10:02
Читаю цього колишнього голову райдержадміністрації і думаєш,який він обмежений,що йому для щастя треба?Качельку і турнік щоб бавився,світло,щоб не спіткнувся і по голові не дали, як в Миргороді свободівцю
2. адекватник / 18 серпня 2017, 11:47
1.ukr2017
«Читаю цього колишнього голову райдержадміністрації»

Колись він ламав памятники і паплюжив радянське минуле. І тоді він не користувався своїм підходом "стакан наполовину повний", бо толі йому це було невигідно. Тоді у нього стакан був наполовину пустий. Тепер все навпаки. Взагалі то це має назву "подвійні стандарти", якими лохотронять пересічних. Користуючись його ж прийомом можна було стверджувати, що і в 33-му було не все так погано, навіть ресторани у містах працювали.
3. don / 18 серпня 2017, 13:47
попрацювали добре. чув в них фонд з/п близько 4 млн.
ото Федоренко туди і хоче вскочити. хоча могли б і зараз його працевлаштувати - ряску ганяти по річці
4. ЛУНА / 18 серпня 2017, 17:28
Да ряска на Ворскле меня неприятно удивила.С речкой проблемы!Ведь и воды в ней меньше обычного.Конечно не было дождя 2мес.,жара под 40,это непреодолимые вещи!Но подруга говорит что воду держит ГЕС в с. Кунцево,и ряску собрали там.а потом скинули на пляжи Санжар.А я еще видела видеоролик,как в Китае за сутки речка вообще ушла в пустоты ,которые образовались после выкачки нефти.Сейчас «предвзятым» можна все грехи повесить на местную власть,но проблема это государственная и областная.Вопрос волнует один:"Где спит экологическая инспекция?".
Да...,кстати...Сегодня шла на «мой» пляжик возле пешеходного мостика,опять удивлена,новая шикарная дорога.В нас. пункте где жила я и сейчас живут мои родители за последние 20 лет подобных дорог не делали.Так что ваш стакан полон больше чем на половину,это просто надо уметь видеть.
5. ukr2017 / 19 серпня 2017, 09:30
4.ЛУНА
«Сегодня шла на «мой» пляжик возле пешеходного мостика,опять удивлена,новая шикарная дорог»

Це ви Луна точно підмітили,що 20 років не робили,а це вдруг зробили і чомусь на Горбенка.
6. Pravdorub / 19 серпня 2017, 14:10
2.адекватник
«Колись він ламав памятники і паплюжив радянське минуле.»


Як я бачу, ви затятий "совєт"... хотілось би дізнатися, що ті совєти вам такого приємного зробили?
Звичайно ви почнете співати про теперішню владу в стилі "а що нинішня влада нам дає?", проте й я не в захваті від багато чого... як і більшість
а пам’ятники радянським вождям треба було ще знести в ’91... трішечки спізнилися. Не місце на українській землі ідолам комуністичного минулого, які окрім скорботи нічого не принесли...
7. don / 19 серпня 2017, 14:19
6.Pravdorub
«хотілось би дізнатися, що ті совєти вам такого приємного зробили?»

Всідайся позручніше і готуйся до кілометрових лекцій в переміжку з відеоматеріалами
8. don / 19 серпня 2017, 14:21
5.ukr2017
«,а це вдруг зробили і чомусь на »

Ти якийсь чудний. Чому всі нормальні люди ходять по асфальтованих тротуарах та вулицях, а інші дихають пилюкою. Дійшла черга і до вулиці Горбенка
9. Pravdorub / 19 серпня 2017, 14:23
7.don
«Всідайся позручніше і готуйся до кілометрових лекцій в переміжку з відеоматеріалами»


головне щоб від тих лекцій їх же авторів не знудило ;)
10. ukr2017 / 19 серпня 2017, 23:36
8.don
«а інші дихають пилюкою.»
А де у нас нормальні,а де ненормальні.
11. ЛУНА / 20 серпня 2017, 07:52
8.don
«. don / вчора, 14:21 Вставити цитату
5.ukr2017
«,а це вдруг зробили і чомусь на »

Ти якийсь чудний. Чому всі нормальні люди ходять по асфальтованих тротуарах та вулицях, а інші дихають пилюкою. Дійшла черга і до вулиці Горбенка»

[[ЦИТАТА|10|ukr2017|0. ukr2017 / вчора, 23:36 Вставити цитату
8.don
«а інші дихають пилюкою.»
А де у нас нормальні,а де ненормальні.

Да...ребята ...вам не скучно!В любом поселке есть два места расположения жилья :1)У пыльного асфальта и шумной дороги,но ходить можно в босоножках 2)у прохладной реки и тенистого леса ,но ноги лучше держать в сапогах.Хотя у вторых еще есть перспективы,а вот первым ....лес на асфальте не посадишь.
12. ukr2017 / 21 серпня 2017, 11:32
Вова санжарці все помітили позитивне що ти для них зробив головою РДА.Ми спочатку думали що ти все робив і робиш для нас а ти для Реки і його команди.Розуміємо,одними статтями ситий не будеш
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації