Вхід | Реєстрація

Демонтувати чи топити?

У п’ятницю 11 серпня відбулася 16 сесія районної ради 7‑го скликання. Необхідний кворум для прийняття рішень був сформований: було присутніх 25 депутатів.

На початку сесії начальник гуманітарного відділу Дніпровської ОДА Лілія Гиренко привітала депутатів, які ведуть активне спортивне життя. Депутат селищної ради Ігор Петренко і депутат районної ради Анатолій Шкраєв брали участь у Всеукраїнській обласній спартакіаді серед депутатів. Шкраєву вручили Почесну грамоту ОДА, а Петренку —  м’яч.

Далі перейшли до розгляду питань порядку денного.

Завідуюча сектором економічного розвитку і торгівлі РДА Олена Євтушенко зачитала звіт про хід виконання рішення районної ради «Про Стратегію розвитку Царичанського району на період до 2020 року та внесення змін до неї». Начальник фінансового управління Ірина Смоляга зачитала звіт про виконання районного бюджету за 6 місяців 2017 року.

Інформацію про роботу органів прокуратури за перше півріччя 2017 року не зачитували, а взяли до уваги.
Окремим пунктом у черзі денній сесії йшло питання «Про ліквідацію деяких комунальних закладів».

Напередодні відбулася сесія Царичанської селищної ради, де установи БДЮТ, ДЮСШ, станція юних натуралістів, методичний кабінет були передані у комунальну власність ОТГ. І знову ж таки, цього разу вже між депутатами районної ради, виникли суперечки щодо ДЮСШ. Вони були не згідні з рішенням селищної ради про ліквідацію ДЮСШ як школи. Депутат селищної ради Ігор Петренко сказав:

— Таке враження склалося, що ми монстри. Так, ми прийняли рішення про ліквідацію ДЮСШ як школи, але ж ніхто не запропонував виходу. І чому тільки сьогодні ви кинулися за це? Ми теж не хочемо ліквідовувати, але ж разом з тим не можемо тягнути усіх на собі.

Світлана Горбачова наголосила:

— На громаду все перекласти — це неправильно. ОТГ не в змозі фінансувати ті заклади, які відвідують діти з інших громад. Треба шукати консенсус. І не хитрити, адже це навчання наших дітей. Таке непросте питання треба оперативно вирішувати. Стоїть проблема — ліквідувати школу чи не ліквідувати? Легше всього все поламати.

Депутати шуміли, і врешті-решт прийшли до висновку більш детально вивчити питання про ліквідацію, взяти перерву на тиждень і перенести сесію до прийняття остаточного рішення.

Питання щодо дитсадка у Новопідкряжі теж перенесли на наступне изасідання. Справа в тім, що у Новопідкряжі у школі і дитсадку одна котельня. Школа не функціонує, залишився дитсадок. Але вже на самій сесії з’ясувалося, що керівництво сільської ради не може точно сказати, чи будуть ходити діти до установи. На опалення школи і дитсадка витрачається приблизно мільйон коштів. Виникла проблема: демонтувати котельню № 21 комунальним підприємством «Факел» чи ні? Голова постійної комісії Олександр Дубовик обурився, звертаючись до Івана Явтушенка, новопідкрязького сільського голови:

— Так діти будуть? Топити чи не топити? Платити чи не платити? Що робити Баршаку (керівник «Факелу» — Авт.)?

Сільський голова відповів, що дитсадок зараз відвідує 5 діток, а яка кількість далі буде, точної відповіді не дав. Голова райради Світлана Горбачова теж обурилася:

— Ми прийняли рішення по Новопідкряжу зберегти хоча б дитсадок. А тепер виходить, що він вам не потрібний?

Юрій Баршак закликав: — Якщо зимою не топити, то, зрозуміло, труби розмерзнуться. Давайте рішати: або опалювати, або демонтувати.

У кінці-кінців це питання теж залишилось невирішеним, його перенесли на наступне засідання.
Про остаточні результати сесії повідомимо.


Автор: Олена МАРЕНИЧ


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
21 серпня 2017, 09:13 | Царичанка | Суспільство
1. Beri Mor / 21 серпня 2017, 10:02
"Демонтувати чи топити?"
Чого "паритися"?Ця дилема вирішиться сама собою.Поки переноситимуть засідання,труби розмерзнуться і проблема зникне.Зараз в нашій державі так вирішується майже все.
2. Selena2017 / 21 серпня 2017, 11:55
Майже по Шекспіру : бути чи не бути? Не додає оптимізму.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації