Вхід | Реєстрація

Під Полтавою з’явиться пам’ятник кошовому отаманові Костю Гордієнку

Під Полтавою з’явиться пам’ятник кошовому отаманові Костю Гордієнку
Задум створити в Жуках Полтавського району комплекс козацької слави з’явився давно
Цією ідеєю найбільше переймаються пересічні мешканці навколишніх сіл і ті посадовці, яким  важлива справжня історія України. Перші кроки в цьому напрямку вже зроблено минулого року: у селі збудовано каплицю Пресвятої Богородиці та насипано козацький курган із землі, привезеної з багатьох куточків України й зарубіжжя, які пов’язані з життям видатних діячів козаччини.  
До задумок відноситься і встановлення пам’ятника кошовому отаманові Війська Запорозького, нашому землякові Костю Гордієнку. Художник Полтавського районного відділу культури Олексій Свиридович Корнільченко уже виготував макет майбутнього пам’ятника. Він говорить, що обрав постать Гордієнка тому, що той народився на Полтавщині й був одним із тих, хто підтримав Івана Мазепу.
Пам’ятник буде встановлено у селі Побиванці на повороті до Жуків, де відбувалося багато історичних подій. На думку митця, це буде цікаво всім, хто проїжджатиме дорогою на північ Полтавської області, зокрема туристам, які їхатимуть на Сорочинський ярмарок.

Автор: Любов ПРИЙМАК, www.poltava.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
11 лютого 2010, 15:33 | Полтава | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації