Вхід | Реєстрація

Бутенківські вибори: Скрильник, Гунжель і невідомі

Бутенківські вибори: Скрильник, Гунжель і невідомі

Днями стало відомо, що Центральна виборча комісія оприлюднила дату чергових виборів у новостворених об’єднаних територіальних громадах. А це означає, що на території Кобеляцького району теж вибиратимуть голову та депутатів громади. Відбудеться це у Бутенках, Бережнівці, Вітровій Балці, Вишневому та Дрижиній Греблі. Адже у Кобеляцькому районі на сьогоднішній день створили лише одну громаду. Об’єдналися Бутенківська та Дрижиногреблянська сільради.

Найцікавіше в цій ситуації те, що, згідно з Перспективним планом створення громад на території Кобеляцького району, узагалі не мало бути Бутенківської громади. Бутенки мали б увійти у ОТГ із центром у Кобеляках чи Біликах. Але потрібно віддати належне наполегливості й цілеспрямованості бутенківського сільського голови Миколи Скрильника та депутатського корпусу сільради. Вони не лише домоглися того, що право їх громади на існування визнали в Полтаві і Києві, а й створили її першими в районі.

Вибори у новій громаді призначені на 29 жовтня поточного року. З вересня стартує виборчий процес. Про його календарний план ми повідомимо пізніше, після того, як його затвердить ЦВК.

Зараз же редакція «ЕХО» вирішила дізнатися, хто ж буде боротися за те, щоб першим в історії стати головою об’єднаної громади. Із людей, які займаються публічною політикою, на думку одразу приходять прізвища вже згаданого Миколи Скрильника та його непримиренного опонента і критика, жителя Бутенок Павла Гунжеля. Усі інші потенційні учасники виборчих перегонів, за давньою традицією вітчизняної політики, спостерігають за процесом, не розголошуючи завчасно своїх намірів.

Микола Скрильник, бутенківський сільський голова:

— Звичайно ж, я буду балотуватися на виборах об’єднаної територіальної громади. Нелогічно було б докладати стільки зусиль для того, щоб Бутенки визнали самодостатніми, створити громаду і самоусунутись. У принципі, я міг би нічого не робити, не створювати ніякої громади, а спокійно собі ще три роки працювати без ніяких виборів. Але розумію, що завжди виграє той, хто виявляє ініціативу. Та й першим допомагають охочіше. Тому ми й стали першими в районі. Крім того, на території Бутенківської сільради започатковані і впроваджуються в життя дуже багато цікавих проектів. Це — нові водогони, будівництво доріг. Ми вкладаємо мільйони в освіту і медицину. Недаремно ж перша опорна школа в районі теж у Бутенках. Є плани й напрацювання і щодо розвитку Дрижиної Греблі. Створимо громаду, нам держава передасть більше податкових відрахувань, надасть субвенцію на розвиток. Так, у нас різко збільшаться і видатки, зросте рівень відповідальності. І доведеться ще більше працювати. Але коли Бутенки цього боялися? Ми ж перші, отже, кращі в районі.

Павло Гунжель:

— Остаточно рішення ще не прийняв. Але, швидше за все, балотуватимусь на посаду голови. Я дуже хочу, щоб Бутенківська громада була не просто самодостатньою, а дуже багатою. Зараз земляки змушені їздити на заробітки до Польщі, це — неправильно. У нас в Бутенках такий потенціал, що поляки повинні приїжджати до нас працювати. Думаю, що вже за перший рік існування нової громади можна на її території створити двісті робочих місць.

Отже, вибори ще й не стартували, а два претенденти на головну посаду в громаді вже є. Скільки їх, претендентів, буде остаточно, невдовзі дізнаємося.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
27 серпня 2017, 10:18 | Кобеляки | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації