Вхід | Реєстрація

Дванадцять жителів району позмагаються за обласні кошти

Дванадцять жителів району позмагаються за обласні кошти

Така кількість кобелячан подали свої проекти для участі в програмі, ініційованій обласною радою.
20 липня цього року стартувала обласна програма «Бюджет участі», яка має на меті налагодити взаємодію органів місцевого самоврядування зі своїми мешканцями, котрі можуть подавати проекти, що спрямовані на розвиток і покращення усіх сфер життя громади. Програма прийнята на 2017–2020 роки.

Для цих заходів на 2017‑й облрада виділила 2 мільйони гривень. Співпраця з органами місцевого самоврядування відбувається на умовах співфінансування, 50 на 50. Вартість проекту не повинна перевищувати 100 тисяч гривень. Участь можуть брати жителі області віком від 16 років. Головне — потрібно заповнити офіційну форму подання, зібрати 30 підписів земляків, які підтримують проект. І повідомити про свої ідеї в орган самоврядування, який надаватиме половину суми для втілення проекту в життя. Тематика проектів чітко визначена. Вони мають стосуватись енергозбереження, безпеки і громадського порядку, навколишнього середовища, комунального господарства, культури й освіти, спорту і туризму.

Документи для участі приймались протягом місяця. Їх перевіряла локальна група, яка працювала при районній раді і направляла в область. Очолював групу працівник райради Анатолій Кучеренко.

20 серпня завершився прийом проектів. Тепер обласна комісія має перевірити їх до 7 вересня. 14 вересня розпочнеться голосування, яке триватиме два тижні, до 30 числа. 31 жовтня з’явиться список проектів, що отримають фінансування.

Поки що обласна комісія не визначилась, як саме проходитиме голосування за проекти. Можливо, для цього встановлять спеціальні скриньки. Інший варіант — голосування відбуватиметься на сайті обласної ради в розділі «Бюджет участі». Ми обов’язково повідомимо читачів, у який спосіб ви зможете підтримати проекти своїх земляків. Кожен громадянин віком від 16 років може віддати свій голос максимум за три проекти.

 

Майданчики, зупинки і притулок для тварин

Як розповів Анатолій Кучеренко, із Кобеляцького району для участі в програмі були подані 12 проектів.

Кобелячанка Олена Білаш пропонує облаштувати в райцентрі зону відпочинку для вихованців районного Будинку дитячої та юнацької творчості. Проект має назву «Країна дитячих мрій». Його вартість 86 800 гривень. Згідно задуму, у дворі позашкільного навчального закладу має з’явитись зона для відпочинку дітей. Ворота на обнесену парканом територію будуть закриватися. На подвір’ї встановлять альтанку, щоб діти мали змогу займатись на свіжому повітрі.

Олена Білокінь хоче встановити вуличне відеоспостереження в селі Канави. Проект «Безпечне село» має покращити рівень безпеки мешканців цього населеного пункту. Він коштуватиме 94 366 гривень.

Людмила Малецька мріє, аби в селах Твердохліби та Ревущине установили автобусні зупинки, вартістю в 50 тисяч обидві. Ними користуватимуться жителі і гості сіл.

Із такою ж пропозицією виступає Тамара Жовтяк, але вважає, що автобусні зупинки потрібні мешканцям Прогресу і Степового. Жінка впевнена, що ці споруди захистять громадян від впливу зовнішніх факторів погодних умов у будь-яку пору року.

Дмитро Касіян з Мартинівки, Святослав Ісип з Бродщини, Оксана Панченко з Павлівки, Оксана Олійник з Леваневського та Руслана Тьомкіна з Миколаївки вважають, що у їх населених пунктах необхідно встановити дитячі ігрові майданчики вартістю 92 097 гривень.

Жителька Червоних Квітів Юлія Шишацька теж бажає, щоб для дітей придбали ігровий майданчик. Але вартість цього проекту під назвою «Країна майбутнього» становить 100 тисяч.

Кобелячанина Артема Письмака не полишає ідея виховання здорових і фізично розвинутих земляків. Для цього спортсмен пропонує встановити дитячий майданчик, який покращить фізичний розвиток дітей дошкільного та шкільного віку. Також, на думку Артема, це сприятиме естетичному вихованню підростаючого покоління. Такий проект коштує 98 800. Вуличний тренажерний майданчик установлять у парку Лесі Українки (мікрорайон Солонці).

Наталія Ковач, турбуючись про братів наших молодших, пропонує створити умови для гуманного поводження з тваринами та регулювання чисельності безпритульних тварин. На її думку, в Сухинівці можна створити притулок. Його потрібно обгородити огорожею з попереджувальними знаками; облаштувати карантинний блок для попереднього утримання тварин, вольєрний блок для ізоляції тварин, що пройшли карантин. Це обійдеться в 100 000 гривень.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
26 серпня 2017, 10:17 | Кобеляки | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації