Вхід | Реєстрація

Африканська чума добирається до нас?

Африканська чума добирається до нас?

У понеділок на господарчій нараді в райдержадміністрації говорили про контроль за використанням та охороною земель Головного управління Держгеокадастру, профілактику африканської чуми свиней та різне.

Андрій Різун, начальник відділу контролю за використанням та охороною земель, пояснив, що у процесі реорганізації Держгеокадастру України у 2016–2017 роках було створено управління з контролю за використанням та охороною земель Головного управління Держгеокадастру у Дніпропетровській області. Створено 7 відділів, зокрема і відділ контролю за використанням та охороною земель у Магдалинівському, Петриківському та Царичанському районах. На сьогодні у відділі працює 6 державних інспекторів, які були призначені на посади з травня 2017 року.

 — За три місяці роботи працівниками відділу було проведено ряд перевірок. У Царичанському районі також були виявлені порушення дотримання вимог земельного законодавства. Це, переважно, самовільне захоплення земельних ділянок.

Різун зауважив, що виїзди на місце події проводяться лише згідно наказів Головного управління або ж на підставі скарг (звернень) громадян. Під час виїздів були складені відповідні акти, протоколи, приписи, а також розрахована та оплачена шкода, яка нараховується на основі таких чинників: самовільне захоплення земельних ділянок (тобто, без правоустановчих документів. — Авт.), використання земельних ділянок не за цільовим призначенням або зняття ґрунтового покриву (родючого шару ґрунту) без спеціального дозволу. Інспекторами складено 36 актів перевірок земельних ділянок та нараховано шкоду на загальну суму 165110 гривень 9 копійок. З них — 19 актів по Царичанському району на суму 128449 гривень 13 копійок. Ці гроші пішли у місцевий бюджет. Також винесено постанови про адміністративні правопорушення на суму 3570 гривень. Усі кошти від заподіяної шкоди надійшли до місцевих бюджетів сільських рад, на території яких виявлені порушення. У зв’язку з незаконним використанням земельних ділянок по району нараховано шкоду на суму 189614 гривень.

— Виявлені земельні ділянки використовуються невідомими особами. Матеріали направлені до правоохоронних органів для відповідного реагування, — наголосив Андрій Різун. Та ще зазначив, що до них багато надходить анонімних дзвінків.

Про заходи щодо профілактики африканської чуми свиней поінформувала присутніх Світлана Погоріла, виконуюча обов’язки начальника управління Держпродспоживслужби у Царичанському районі. Вона повідомила, що з 15 серпня їхню службу об’єднали з Магдалинівським районом. Але головний офіс знаходиться у Царичанці. Погоріла наголосила на актуальності проблеми поширення африканської чуми. Хвороба вже дісталася Дніпропетровської області. У Апостолівському районі через хворобу вирізали свиней.

— Що стосується нашого району, то у нас налічується 128 голів дикого кабана, — каже доповідач. — Відбито дві туші та відправлено на експертизу. Проби були негативні. Ситуацію контролюємо. Ведемо моніторинг. Крім цього, у нашому районі гостра ситуація зі стихійними ринками, зокрема — китайгородським. Торгівля незаконна, якість продуктів сумнівна. Я неодноразово про це говорила. Але поки що, на жаль, як працював китайгородський ринок, так і працює.

Світлана Погоріла порекомендувала не купувати м’ясні, рибні продукти, гриби тощо на несанкціонованих ринках.


Автор: Олена МАРЕНИЧ


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
27 серпня 2017, 13:00 | Царичанка | Надзвичайне
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації