Вхід | Реєстрація

У Новостроївці і Яризівці активна молодь

У Новостроївці і Яризівці активна молодь

18 серпня села Новостроївка та Івано-Яризівка Царичанської об’єднаної територіальної громади святкували День села.

На заході свою активну позицію показала молодь, якій було усе цікаво: співати — так співати, танцювати — так танцювати, брати участь у конкурсних розвагах та спортивних змаганнях — теж залюбки. До всього юнь була охоча.

Сільське свято відбулося на території Новостроївського сільського клубу. Там були облаштовані концертна сцена, місце для виносної торгівлі та розваг. Біля клубу знаходиться дитячий майданчик, тож і малюкам було де розважитись, поки дорослі дивилися концерт.

День села відбувся за сприяння колективу Царичанської селищної ради, депутата обласної ради Гошгара Мухтарова, депутатів ОТГ Івана Кристаля, Любові Чорної, депутата районної ради Володимира Солохи та Валентини Чвертки, виконуючої обов’язки старости Бабайківського осередку.

Голова Царичанської ОТГ Геннадій Сумський та помічник депутата Гошгара Мухтарова Людмила Костенко, привітавши селян, вручили подяки та подарунки найстарішим жителям сіл Олександрі Литвинчук та Антоніні Чаловій, які народилися у 1919 році минулого століття. Мине небагато часу, і довгожителькам виповниться по 100 років! Приємні подарунки отримали і наймолодші немовлята, які народилися у цьому році, а також подружня пара Третяків з Новостроївки, що у злагоді прожили майже 60 років, нещодавно створена молода сім’я Юрія та Руслани Ковтунів з Івано-Яризівки, волонтер Євген Натха та активіст громади Сергій Свічкар.

Щирими оплесками привітали присутні учасників бойових дій у зоні АТО, яких на території сіл проживає 13 чоловік. Один з них загиблий і похований на цвинтарі у Новостроївці. Це Юрій Сагайдак. Під пісню «Пливе кача» побратими солдата віднесли корзину квітів до його могили.

Далі відбувся великий концерт, який приготували самодіяльні аматори Царичанського Будинку культури вокальний гурт «Лайм-Некст», Альона Щербина, Аня Кучугурна, Таня Даниленко, Діана Ванда, Сергій Сідак, Олена Сульжик, ансамбль народної пісні «Дівчата» клубу за інтересами «Надія».

Після концерту розпочалися конкурсні та спортивні розваги, які майстерно провели директор БДЮТу Валентина Сергієнко та Леся Колодяжна. Леся Леонідівна на радість місцевій дітворі провела майстер-клас з петриківського розпису. У конкурсах активно брали участь і дорослі, й діти. Особливо активно місцева молодь участувала у змаганнях з гирьового спорту та армреслінгу, влаштованих у пам’ять про Юрія Сагайдака. Він був кандидатом у майстри спорту з гирьового спорту і в складі збірної району на обласних сільських спортивних іграх представляв Царичанку. Перше місце серед хлопців з гирьового спорту виборов Ігор Максимцов, уроженець Новостроївки, з армреслінгу — Вадим Аксьонов. Своїми враженнями поділився директор ФСК «Мир» Микола Псарьов:

— Ми з колегою, тренером з гирьового спорту Юрієм Рудасом, сьогодні були приємно здивовані енергійністю, активністю, жвавістю молодих людей з Новостроївки та Івано-Яризівки. До того ж — їх так багато! Але найдужче нас здивувала школярка-десятикласниця Катя Сіпакова, яка у змаганні з армреслінгу серед дівчат виборола перше місце. Вона усіх «заводила» до змагань та своїм прикладом спонукала інших представниць прекрасної статі брати участь у спортивних розвагах. Ми вирішили започаткувати на інших заходах змагання з армреслінгу серед дівчат.

До послуг святкуючих були виносна торгівля, смакування шашликами, солодкими виробами, катання на конях за символічну плату. Усіх бажаючих пригощали безкоштовно смачною кашею і пловом, які зварили місцеві мешканці Лілія Волкова і Олег Ращенко. Святкова дискотека вирувала майже до другої години ночі. До речі, нещодавно у Новостроївському клубі з’явилася новенька музична апаратура, яка буде обслуговувати вечори відпочинку молоді. Таку ж апаратуру придбали і для Преображенського клубу. У Царичанській ОТГ жодного сільського клубу не закрили, а навпаки, планують постійно удосконалювати клубну мережу.


Автор: Олена МАРЕНИЧ


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
28 серпня 2017, 09:13 | Царичанка | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації