Вхід | Реєстрація

Жителі Яблуневого самотужки облаштували дитячий майданчик

Жителі Яблуневого самотужки облаштували дитячий майданчик

За словами самих людей, вони вирішили не чекати допомоги сільради, а власноруч зробити гойдалки і каруселі для місцевої дітвори.

Село Яблуневе розташоване на території Кунівської сільської ради. Місцевий бюджет не дозволяє сільраді «розкошувати». Лише нещодавно за бюджетні гроші встановили дитячий майданчик у Кунівці. Між тим, діти живуть і в Яблуневому, і в Колісниківці, і в Галях. Кількість дітвори в селах різко збільшується влітку, коли на канікули до дідусів і бабусь привозять на відпочинок онуків. Тоді й виникає проблема щодо проведення дозвілля дітей молодшого віку. Сонце, чисте повітря і екологічно безпечні фрукти й овочі — це, безумовно, добре, але дітям потрібно ще й десь гратися.

Зважаючи на згадану проблему, кілька мешканців Яблуневого вирішили не чекати «з моря погоди», а діяти. Вони вподобали місцину посеред села. Там був пустир і росли бур’яни, інколи туди виносили сміття. Люди очистили місце від непотребу, потім організували добровільний збір коштів. Зібрали близько тисячі гривень. Гроші здавали навіть бабусі, у яких немає онуків. Кошти витратили на придбання фарби й деяких необхідних механізмів і запчастин.

 

Розповідає місцевий житель Леонід Дем’янко:

— Я працюю в «Будсервісі». На нашій території є пункт прийому металобрухту. Одного разу я побачив, як хтось здав заіржавілу гірку для спуску. Викупив її. Там же ми купили чимало інших деталей. Віталій Жовтяк допоміг із дошками. Потім усе це «зварили», зібрали до купи, пофарбували. І тепер у нас є дитячий майданчик. У мене внук там буде гратися, у інших — теж. Ви знаєте, бувають дні, коли більше десяти діток до майданчика приходять. І дітям добре, і мами між собою можуть поспілкуватися.

На саморобному майданчику є гірка, гойдалка, карусель і пісочниця. У планах яблунівських ентузіастів посадити там квіти, а також встановити ще одну гойдалку. Від сільради люди, за їх словами, очікують встановлення дорожнього знаку, який попереджає водіїв про те, що поряд із проїжджою частиною можуть перебувати діти. Адже селом часто проїжджає сільськогосподарська техніка.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
1 вересня 2017, 10:06 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації