Вхід | Реєстрація

У Зачепилівці викрали зі школи вісім комп’ютерів

У Зачепилівці викрали зі школи вісім комп’ютерів

За тиждень до Новосанжарського відділення поліції надійшли 103 заяви та повідомлення. Зухвала крадіжка сталася у Зачепилівці: злодії викрали з місцевої школи обладнання для комп’ютерного класу.

Повідомлення про крадіжку поліцейські отримали 23‑го серпня. Зловмисники віджали склопакет на вікні другого поверху школи та винесли із кабінету інформатики вісім нових комп’ютерів, монітори та інше обладнання. У поліції порушили кримінальну справу за частиною 3 статті 185 Кримінального кодексу України.

Ще одна крадіжка із віджимом пластикового вікна сталася 22‑го серпня у Нових Санжарах. Із будинку 64‑річного новосанжарця крадій виніс 10 000 гривень та золотий ланцюжок вагою 15 грамів.

25‑го серпня з сараю одного із домогосподарств украли болгарку, велосипед, шуруповерт та інші інструменти на суму 3 000 гривень.

Також за тиждень у районі сталася одна дорожньо-транспортна пригода з потерпілими. У Малій Перещепині автомобіль «Газель», що належить підприємству «Укрпошта», на одному з перехресть зачепив пішохода і зник із місця події. Потерпілий отримав забій правої руки. Поліцейські згодом відшукали і автомобіль, і водія, який скоїв ДТП. Він пояснив, що поїхав із місця події тому, що як інкасатор перевозив значну суму грошей. Наразі у справі триває слідство.

Черговий випадок шахрайства цього разу стався у Лелюхівці. До 41‑річної місцевої жительки зателефонував чоловік, який назвався представником страхової компанії. Повідомив, що син громадянки потрапив у ДТП. І для термінового залагодження справи потрібно перерахувати 2 000 гривень. Жінка скористалася терміналом у місцевому магазині. І переслала 2 000 гривень на номер мобільного оператора, який зазначив «страховик». Зайве уточнювати, що ні в яку аварію син заявниці не потрапляв і вся історія була вигадкою. А от 2 000 гривень жінка віддала шахраю цілком реально.


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
1 вересня 2017, 16:25 | Нові Cанжари | Кримінал


1. Dana77 / 1 вересня 2017, 17:10
Заодно нужно спросить и с директора школы (коммунального учреждения, между прочим), почему не обеспечила надежную сохранность компьютеров? Или "старая кошка мышей не ловит"? Хотя спросить с нее будет очень сложно, ведь Мария Крыснюк - депутат райсовета и безоговорочно поддерживает во всем Супруна, а значит имеет надежную "крышу". Короче, за бюджетные деньги купят новые компы, а украденные спишут и поставят точку. Так вот и уплывают народные денюжки. Восемь компов - это на какую сумму убыток? Наверняка ведь известна их точная стоимость, вот только Паршевлюк опять «забыл» это уточнить. Он даже до сих пор не знает, что это милиция когда-то "порушувала кримінальну справу", а полиция нынче "відкриває кримінальне провадження". Вроде бы мелочь, но есть в ней отличительные ньюансы и писателю в газету следовало бы это знать...
2. ukr2017 / 1 вересня 2017, 20:29
Щось селищна рада Паршевлюку зовсім баки сміттям забила, він вже забув,що в Зачепилівці другого поверху в школі не має.Вова,що за фантастику тут пишеш,чи в від спонсорів в очах двоїться?
3. Selena2017 / 2 вересня 2017, 07:47
За тиждень 103 заяви - один порушник затриманий та й той відбрехався. І така статистика щотижня. Хто вміє, вирахуйте ККД роботи поліції в Нових Санжарах. Чи то така задумка інформатора : одних підносити до небес і не помічати видимих всім недоліків, а про інших , як оце бачимо, - розмазано.
4. ukr2017 / 2 вересня 2017, 09:58
Із тижня в тиждень шурує Паршевлюк разом з Жаботинським інформацію про крадіжки в районі і нічого з того що розкривається.Може б в своїх врес релізах вже спитали,що за минулий тиждень розкрито,для чого їм такі гроші платять,щоб вони виїзжали іфіксували людське горе.Влади ніякої в районі не має, нікому спитати мабуть...реформатори
5. Dana77 / 2 вересня 2017, 10:36
Это точно, главному районному полицейскому местные журналисты задают только удобные вопросы. Сразу видно, что статьи "про бурхливу діяльність правоохоронців" заказные, в них ни слова о том, что уже раскрыто из предыдущих злодеяний и по какой причине те или иные правонарушения не раскрыты. Наверное, общественности знать об этом не обязательно. Как и то, ЧТО думает о возрастающей преступности местная власть и как собирается действовать? Или ей проще отсидеться в кустах, тоесть в уютных креслах? Кстати, в Санжарах ходят слухи, что Жаботинский таким образом отрабатывает долг, ведь против него открыли, как сейчас говорят, "кримінальне провадження", но теперь уже наверное закрыли - за плодотворную дружбу с начальником райполиции. Но рано или поздно все всплывет наружу. А Паршевлюка попрошу подробнее описать, как "злодії віджимали склопакет на вікні ДРУГОГО поверху школи", как опускали оттуда оргтехнику - забавный будет детектив. А может и кражи никакой не было, как никогда не было в Зачепиловской школе второго этажа? Просто нужно кому-то этим ЧП отмыть бюджетную денюжку.
6. don / 2 вересня 2017, 18:06
Так є там другий поверх у школі, чи немає?
7. ukr2017 / 3 вересня 2017, 13:52
Люди говорять на вору і шапка горить. Тільки вкрали як Кобиха вже і гроші виділила на закупку оргтехніки.Наче знали що вкрадуть і сесію підготували.Тай крадіжку є кому заказати в Зачепилівці,тим паче на другому поверсі
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації