Вхід | Реєстрація

«Бридке каченя» з Лебединого

«Бридке каченя» з Лебединого

Із тулуба тварини росте інший, недорозвинутий. Крім того, у птаха чотири лапи. Такі природні аномалії трапляються надзвичайно рідко. Востаннє преса писала про схожий випадок у 2007 році. Схожа на лебединську качка з’явилася на світ в Англії.

Сім’я Северин живе в селі Лебедине Кобеляцького району. Подружжя в домашньому господарстві тримає кілька сотень качок. Три тижні тому вони помітили, що одна із них різко відрізняється від інших птахів. У неї — чотири лапки замість звичних двох. Першою качку-мутанта побачила Ірина Северин. Вона розповідає:

— Качок у нас багато, тому всіх одразу не роздивишся. Ця, незвичайна, уже досить велика, їй майже два місяці. Але спочатку ні я, ні чоловік Григорій її не помітили. Аж раптом одного дня бачу, що йде качка, а за нею волочаться по землі ще дві лапки. Я ледве не знепритомніла від несподіванки. Спочатку навіть подумала, що це доросла качка маленьке каченя проковтнула. Та потім позвала чоловіка, він упіймав птаха і ми роздивилися, що у нього з головного тулуба росте інший, менший за розміром. А з нього — додаткові лапки.

Качку-мутанта відселили від інших і тримають у сараї. Для компанії до неї підселили подругу, слабку від народження птаху, яку б неминуче затоптали інші. Мутя ж, саме так назвали незвичайне створіння, у всьому іншому нічим не відрізняється від решти качок. У неї хороший апетит, вона нормально розвивається. Додатковий тулуб і лапи — теплі, не відмирають, на них росте пух. Щоправда, Ірина Северин говорить, що мутант розумніший за інших. Вона каже:

— Узагалі, качки не є дуже розумними створіннями. А ця — особлива. У неї якийсь інтелект проглядається. А Мутею ми її назвали, щоб скоротити слово «мутант». Тай милозвучніше воно якось.

Григорій Северин спочатку пропонував віддати Мутю в якусь лабораторію, щоб вчені її дослідили. Та дружина відмовилася розлучатись із екзотичною птахою. У результаті вони вирішили залишити качку в себе. Чи будуть її різати — над цим не розмірковували.

За словами Северинів, ні вони, ні їх знайомі ніколи нічого навіть не чули про качок із чотирма лапами. Батько Ірини розповідав, що колись бачив по телевізору чотирилапого гусака. Той народився у Франції.

 

Перед Мутею була Стампі

Всезнаючий Інтернет підтвердив, що подібні випадки мутацій трапляються досить рідко. У 2007 році величезної популярності набула качка Стампі з містечка Капіторн, що в англійському графстві Гемпшир. У неї теж було чотири лапи. Качка на кілька тижнів стала «зіркою» провінційних газет та Інтернету. Після випадку зі Стампі з’являлися повідомлення про чотирилапу курку, що жила в Палестині у фермера. Про долю палестинського птаха нічого не відомо, а англійська качка жила у свого господаря кілька років.

Узагалі, природа інколи дивує мутаціями. І це ніяк не пов’язано з Чорнобилем чи іншими техногенними й антропогенними факторами. Розповіді про тварин-мутантів з’являлися задовго до будівництва атомних електростанцій.

Найчастіше людство дивують телята з двома головами або шістьма ногами. А не так давно в китайському селі Хуанчуань на світ з’явилось порося з двома рилами. Воно стало ледве не божеством для свого власника і багатьох інших китайців. По-перше, тваринка народилася в рік Вогняної Свині, а по-друге, у Китаї свиня вважається символом достатку. А тут його, достатку, вдвічі більше.

У американському штаті Вісконсін народилося телятко з двома носами. Один із них надзвичайно схожий на свиняче рильце. Тваринку одразу дослідив місцевий ветеринар і визначив, що вона є абсолютно здоровою. За виключенням названої аномалії. При цьому обидва носи функціонують нормально.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
8 вересня 2017, 10:13 | Кобеляки | Цікаве
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації