Вхід | Реєстрація

У Жуках працюватиме будинок культури, а в Перегонівці — НВК

У Жуках працюватиме будинок культури, а в Перегонівці — НВК

5 вересня відбулась сімнадцята позачергова сесія Кобеляцької районної ради. На засідання з 34 депутатів прибули 25. Усього вони розглянули 26 питань.

На початку сесійного засідання керівники району привітали з 70‑річчям голову районної ради ветеранів Григорія Кияна. Також ювіляра поздоровили колеги з обласної ради.

Перше питання стосувалось внесення змін до показників районного бюджету. За нього депутати проголосували без розгляду, пояснивши, що детально розібрали зміни на комісіях.

Станом на 1 серпня сума перевиконання бюджету становила 5 мільйонів 203 тисячі гривень. Відділ освіти отримав 1 мільйон 187 тисяч. Із цієї суми 600 тисяч витратять на харчування дітей молодших класів та пільгових категорій; 251 тисячу — для підготовки освітніх закладів до опалювального сезону; за 75 тисяч відремонтують систему опалення в Канавському дитсадку, за 100 тисяч — у спортивно-оздоровчому залі НВК №1.

На потреби центральної районної лікарні депутати виділили 1 мільйон 373 тисячі гривень. Із них заробітна плата становитиме 400 тисяч, на 200 тисяч лікувальний заклад придбає медикаментів, на 100 тисяч — продуктів харчування, 200 тисяч заплатить за електроенергію, на 237 тисяч закупить обладнання, за 46 тисяч відремонтує дах пологового відділення.

Центр ПМСД отримав 272 тисячі, сектор культури і туризму — 10 тисяч. Для придбання спеціального автомобіля, обладнаного підйомною платформою для надання послуг «соціального таксі», виділили 263 тисячі 700 гривень. Спецавтомобіль мають купити на умовах співфінансування з обласним бюджетом. Майже 170 тисяч депутати надали районній спортивній організації «Колос». Районні програми профінансовано на 1 мільйон 705 тисяч. Усього депутати розподілили 5 мільйонів 41 тисячу гривень.

Голова районної ради Володимир Кішінський вніс пропозицію виділити на заробітну плату його апарату 160 тисяч, які знаходяться у вільному залишку. Оскільки після змін у законодавстві працівникам райради не вистачає на заробітну плату з нарахуваннями 317 тисяч. Та депутати не підтримали пропозицію Кішінського, нагадавши про оптимізацію кадрів.

Далі районні обранці затвердили виконавчий апарат райради, який поповнили три сторожі та оператор теплогенераторної, котрий працюватиме на півставки.

До базової мережі закладів культури районного рівня депутати включили Жуківський сільський будинок культури. На його ремонт депутат обласної ради Микола Жук виділив півмільйона гривень обласних коштів. Хоча, згідно проектно-кошторисної документації, вартість ремонтних робіт становитиме 1,5 мільйона.

Перегонівську школу І ступеня та дитсадок «Сонечко» депутати реорганізували у навчально-виховний комплекс. Тепер освітня установа працюватиме за єдиним штатним розписом і нею керуватиме один директор.

Також депутати надали згоду Володимиру Кішінському на укладення договору про висвітлення діяльності районної ради в газеті «Колос». На ці послуги вони виділили 95 тисяч.

Після цього районні обранці перейшли до земельних питань. Іван Лещенко акцентував увагу присутніх на тому, що сільські голови не враховують пропозиції депутатів, аби залишити частину земель у резерві для потреб військовослужбовців, а виставляють їх на аукціон. Його підтримав Анатолій Таранушич і нагадав, що на території Кобеляк немає земель сільськогосподарського призначення.

Валерій Дрига, голова комісії з питань земельних відносин, пояснив, що пропозиція про виставлення землі на аукціон надійшла від сільських голів:

— Вони пояснюють, що ці землі обробляються без відповідних дозволів, а кошти у місцеві бюджети не надходять. Коли все буде узаконено, то, відповідно, за рахунок арендної плати зростуть фінансові надходження у сільських радах. Хоча ми пропонували голові Лучківської сільради залишити 20 гектарів у резерві.

Володимир Білоусько додав, що пропозиції щодо земельних аукціонів поступили від сільських голів і вони взяли на себе відповідальність за свої дії.

А Віктор Труш сказав:

— У Кобеляцькому районі заростають чорноземи, а ми сперечаємось за чорбівські піски.

У результаті депутати надали дозволи на затвердження технічної документації з нормативної грошової оцінки 18 земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності, які розташовані на території Чорбівської, Василівської та Лучківської сільських рад, але знаходяться за межами населених пунктів.

Наостанок Володимир Жуков підготував депутатський запит начальнику Кобеляцького відділу поліції Володимиру Федану з приводу скоєння крадіжок у особливо великих розмірах в жителів району. Він зачитав список людей, які були пограбовані. Та пояснив:

— Оскільки до сьогоднішнього дня жодна крадіжка не розкрита, вважаю, що поліція не займається цими справами.

Депутат привів власний приклад, коли йому нанесли тілесні пошкодження, погрожували по телефону, а потім пограбували оселю, з якої викрали значну суму коштів.

Володимир Жуков попрохав прийняти його заяву, почати розслідування кримінального правопорушення і встановити винну особу. Після цього направити матеріали до суду. І протягом місяця прозвітуватись за виконану роботу перед депутатами.

— Якщо ми будемо й далі так сприймати ці події, то прийдемо не в Європу, а… Не буду говорити, куди, — підсумував Жуков.

Депутати підтримали запит свого колеги. На цьому сесійне засідання завершилось.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
7 вересня 2017, 16:37 | Кобеляки | Суспільство


1. ИВЕН / 9 вересня 2017, 18:13
на території Кобеляк немає земель сільськогосподарського призначення.---А ДЕ Ж БРАТИ ЗЕМЛЮ ПРО 2,0 ГА кобеляцьким атоШНИКАМ---які їм обіщали коли йшли на війну (декотрі загинули)----в котрий раз обї,,бали молодь,,,,,

а вони на аукціон(так там же відкати дають-а АТОшникам безоплатно----от ВАМ і відповідь

то кого ж потрібно ЛЮСТРУВАТИ(КАСТРУВАТИ]---ПЕРШ ЗА ВСЕ ПОТРІБНО ПОЧАТИ З СЕЛИЩНИХ РАД(НЕ ДАЮТЬ ПОГОДЖЕННЯ ДЛЯ городських-(чужих АТОвців---потім ДЕРЖКОМЗЕМ (ТАМ СИДЯТЬ ПРИ ВСІХ владах взяточники

а по великому рахунку---пора вжеПОРЯДОК НАВОДИТИ.....
2. адекватник / 9 вересня 2017, 19:51
1.ИВЕН
«а по великому рахунку---пора вжеПОРЯДОК НАВОДИТИ...»

Ану візьміть та й неведіть. Одні вже наводили. З голови починати потрібно, "розруха в головах"
3. Ltava / 9 вересня 2017, 21:02
1.ИВЕН
«на території Кобеляк немає земель сільськогосподарського призначення»

Земля е !
4. Седой / 9 вересня 2017, 21:25
Земля есть. Она круглая. И все таки она крутится.(Дж. БРУНО)
5. Адекватник / 9 вересня 2017, 21:56
1.ИВЕН
«-А ДЕ Ж БРАТИ ЗЕМЛЮ ПРО 2,0 ГА кобеляцьким атоШНИКАМ---які їм обіщали коли йшли на війну»

Десь тут військком писав про 7-му хвилю мобілізації, так що можуть ще замінити 2 га на 2 кв.м. І взазілі-то на війну ходять воїни, а не атошники. Атошники ходять на АТО, що по своїй суті є війною з власним народом.
6. ИВЕН / 9 вересня 2017, 23:35
5.Адекватник
«Десь тут військком писав про 7-му хвилю мобілізації, так що можуть ще замінити 2 га на 2 кв.м. »


АДЕКВАВТНИКУ-ЛТАВІ СЕДОМУ-ВАШІ ПЕРЕКОНАННЯ ПІДДЕРЖУЮ,,,,,,
7. Седой / 10 вересня 2017, 08:04
А на костер взойти не боитесь?????
8. микола козак / 10 вересня 2017, 19:07
Читаєш , що депутат Микола Жук виділив на будинок культури пів мільйона гривень і приходить в голову запитання Скільки ж по Україні таких Жуків , які виділяють мільйони , виставляють землю на продаж , вирубують ліси , і взагалі грабують Україну і українців. Це х написали , що Микола Жук виділив і значна частина буде вважати Миколку таким нашим благодєтелем , і нікому в голову не прийде , що Миколка розділяє наші гроші , а хто йому надавав на це право хай залишається питанням.
9. Ltava / 10 вересня 2017, 19:46
8.микола козак
« депутат Микола Жук виділив на будинок культури пів мільйона гривень »

Обласна рада (депутати ) "видала кошти обласного бюджету " на піар депутатам . але населення це сприймає позитивно То чомуб не попіариться ?
10. Beri Mor / 10 вересня 2017, 20:20
8.микола козак
«Скільки ж по Україні таких Жуків , які виділяють мільйони , виставляють землю на продаж , вирубують ліси , і взагалі грабують Україну і українців. Це х написали , »

А нафіга про це писати,раби ще почнуть думати.Зараз головне у нас:Саакашвілі не пустили до України,ураган «Ірма» добирається до Флориди (хоч би бідним піндосам субсидію дали після такого лиха),Путін проводить військові навчання в Білорусії.Ось про що ми повинні думати,а про те що робиться в Україні подбає президент та уряд, вони не дадуть нам пропасти.
11. Седой / 10 вересня 2017, 20:49
Жук землю вроде не продает вроде, а собирает. В крайнем случае, когда я еще был въездным, он был дтбрым хощяйственником и хорошо играл в шахматы. И пашет на этой земле,, давая людям работу и возможность выжить в вашем бардаке.
Кто тебе мешал стать успешным? Почему Жук, а не ты? Зависть вас доест, снятие кастрюль не спасет.
Я в молодости, помнюю приезжал помогать родителям убирать небывалый урожай картошки. Яму копали для неё прямо в поле, так 2 (ДВА!) метра в глубину гумуса. Как на такой земле жить с голой задницей. Точнеею жить в заднице.
12. микола козак / 10 вересня 2017, 21:43
   Відкрити коментар, який містить ненормативну лексику
11.Седой
«Жук землю вроде не продает вроде, а собирает. В крайнем случае, когда я еще был въездным, он был дтбрым хощяйственником и хорошо играл в шахматы. И пашет на этой земле,, давая людям работу и возможность выжить в вашем бардаке.»

Я думав , що ти грамогний , а ти ?Ніхрена він не збирає і не дає.От якраз те , про що я говорив , що в багатьох головах складеться , що це наш благодєтєль - рабська психологія поселилась в багатьох головах , а вони нашим салом та по нашій шкурі.Яскравий приклад тугодумства.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації