Вхід | Реєстрація

Актуально про субсидії

Актуально про субсидії

Новий опалювальний сезон не за горами, а тому начальник Управління соціального захисту населення Зоя Петренко нагадала читачам про зміни в законодавстві стосовно призначення житлових субсидій.

 

Доходи громадян рахуються за два квартали

Постановою Кабміну №609 від 18 серпня 2017 року зменшено період, за який враховуються доходи домогосподарств для призначення житлових субсидій, з чотирьох кварталів до двох.

Тобто, при розрахунку розміру субсидії на новий опалювальний сезон 2017/18 років, який розпочнеться з 16 жовтня, будуть враховані доходи за I та II квартал цього року, а на неопалювальний період (з 15 квітня 2018‑го) — за III та IV квартали 2017‑го.

Наголошую, що, згідно пункту 14 Постанови №848, опалювальний сезон для абонентів, які використовують індивідуальне опалення, триватиме з 16 жовтня до 15 квітня. Субсидія призначатиметься саме на цей період.

Сім’ям, які вперше звернуться за призначенням субсидії, враховується середньомісячний сукупний дохід за два квартали, що передують місяцю, що передує місяцю, з якого призначається субсидія.

Крім того, внесеними змінами надано можливість призначення субсидії недієздатній особі за заявою опікуна та врегульовано питання виплати призначеної субсидії на придбання твердого палива і скрапленого газу у разі смерті особи, якій вона призначалась. У останньому випадку кошти за заявою може отримати одна з осіб, яка проживала з померлим та доходи якої враховувались при призначенні субсидії.

 

Зменшено норми газу для приготування їжі та підігріву води

Відповідно до змін, внесених до постанов Кабміну від 23.03.2016 №203 «Про норми споживання природного газу населенням у разі відсутності газових лічильників» та від 06.08.2014 №409 «Про встановлення державних соціальних стандартів у сфері житлово‑комунального обслуговування», діють такі нові соціальні нормативи на газ:

  • на газову плиту (приготування їжі) — 3,3 кубічного метра на особу;
  • на газову плиту (приготування їжі і підігрів води) — 5,4 кубічного метра на особу;
  • на газову плиту і водонагрівач — 10,5 кубічного метра на особу.

 

Визначено розмір простроченої заборгованості

І з 1 травня впроваджена норма, згідно якої субсидія не перепризначається на наступний період при наявності простроченої понад два місяці заборгованості з оплати послуг. Субсидія буде призначена у разі погашення заборгованості або укладання договору реструктуризації боргу.

Раніше субсидія на наступний термін не перепризначалась навіть при простроченій заборгованості у 100 гривень. Внесеними змінами передбачено, що при перепризначенні субсидії на наступний період враховується прострочена понад два місяці заборгованість з оплати послуг, загальна сума якої перевищує двадцять неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (340 гривень).

Наприклад, якщо сім’я має заборгованість за послуги, однак її загальна сума не перевищує 340 гривень, зазначена заборгованість не вплине на визначення права на перепризначення субсидії.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
11 вересня 2017, 09:30 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації