Вхід | Реєстрація

У Полтаві управління освіти планує закупити 15 тонн капусти вдвічі дорожче від ринкової вартості

У Полтаві управління освіти планує закупити 15 тонн капусти вдвічі дорожче від ринкової вартості

Полтавське управління освіти збирається придбати 15 тонн капусти вдвічі дорожче за ціни на ринку у підприємця, який завищив ціну на картоплю для дітей

7 вересня управління освіти виконкому Полтавської міськради оприлюднило на ProZorro повідомлення про намір укласти договір на постачання 15 тонн капусти. Виконавцем замовлення має стати ФОП Сергієнко Володимир Іванович, який запропонував найвищу ціну — удвічі більшу, ніж у сусідніх областях.

Тендер на поставку капусти управління освіти оголосило 10 липня цього року. На конкурс заявилося троє учасників, двоє з яких тісно пов’язані між собою. У результаті дві найдешевші пропозиції були відхилені за бажанням, власне, учасників і перемогу отримала найдорожча.

Підприємець Первинна пропозиція, грн Остаточна пропозиція, грн Результат
ФОП Мазаратій Наталія Іванівна 96 300 74 000 відхилено
ФОП Кирдан Тетяна Олегівна 111 150 75 700 відхилено
ФОП Володимир Сергієнко Іванович 117 900 117 900 оголошено про намір укласти договір

Як повідомляють журналісти ІВ «Полтавщина», Володимир Сергієнко та Наталія Мазаратій мають зв’язок. Остання має довіреність на фургон від Євгенія Лелюха. Той на власній сторінці Вконтакті вказує місцем роботи «ПП Сергієнко».

Під час торгів Наталія Мазаратій настільки знизила ціну, що її пропозиція виявилася найдешевшою і була акцептована. Однак за 5 днів вона не надала два документи:

  • оригінал або нотаріально завірену копію довідки ДПІ про відсутність заборгованості по сплаті обов’язкових податків і зборів в Україні;
  • оригінал або нотаріально завірену копію довідки від органів внутрішніх справ про те, що вона, як ФОП не була засуджена за злочин, пов’язаний з порушенням процедури закупівлі, чи інший злочин, вчинений з корисливих мотивів, судимість з якої не знято або не погашено у встановленому законом порядку.

За правилами, наступною у черзі на перемогу була Тетяна Кирдан, але вона сама відмовилася від підписання договору. Таким чином, переможцем став Володмир Сергієнко, який далекоглядно не став знижувати ціну на жодну копійку.

Тобто, якщо з ним укладуть договір, дитсадки та школи отримають 15 тонн капусти за 117,9 тис. грн — по 7,86 грн/кг. Це вдвічі дорожче від ринкової ціни. Зараз у супермаркетах капусту можна придбати по 5,95 грн/кг. На ринку можна знайти ще дешевше — по 3,5 грн/кг.

Більше того, 3-я міська клінічна лікарня уклала договір на постачання 3 тонн капусти по 5,5 грн/кг — на чверть дешевше, ніж хоче придбати управління освіти. Документ був підписаний із ФОП Чмир Ірина Володимирівна лише вчора, 11 вересня.

Сам же Сергієнко довів, що може поставляти капусту дешевше. 7 вересня Андріївська загальноосвітня санаторна школа-інтернат I-II ступенів Новосанжарського району Полтавської облради уклала із ним договір на постачання 4,5 тонн овочів, серед яких 800 кг капусти. Її вартість, за документом, склала 6,5 грн/кг.

Крім того, запропонована Сергієнком управлінню освіти Полтавського міськвиконкому ціна капусти є, як мінімум, вдвічі дорожчою, ніж в інших районах Полтавщини та регіонах України. Такі дані «Полтавщина» отримала, проаналізувавши закупівлі закладів освіти та медицини на ProZorro.

Так, 5 вересня Кременчуцький льотний коледж Національного авіаційного університету придбав у ФОП Пушко О.В. 6 тонн капусти по 5 грн/кг. 7 вересня Олександрійський геріатричний пансіонат (Кіровоградська область) оприлюднив інформацію про намір укласти договір на постачання 700 кг капусти у ФОП Гребенюк А.І. за 4,92 грн/кг. 11 вересня таке ж повідомлення опублікував Ліщинівський психоневрологічний будинок-інтернат (Кобеляцький район). Він планує закупити у ФОП Лепін В.Л. 10 тонн капусти по 4,3 грн/кг. Того ж дня повідомлення про намір укласти договір на поставку, зокрема, 300 кг капусти із ФОП Бовсунівська С.М. опублікував Обласний спеціальний будинок-інтернат Житомирської облради. Вона запропонувала ціну у 3,6 грн/кг.

Таким чином, навіть у межах одного регіону можна придбати капусту вдвічі дешевше, ніж її планують придбати для полтавських дітей.


Автор: Дарина СИНИЦЬКА, «Полтавщина»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
12 вересня 2017, 11:18 | Полтава | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації