Вхід | Реєстрація

Європарламент пропонує скасувати роумінг для України

Європарламент пропонує скасувати роумінг для України

У Європарламенті запропонували скасувати плату за роумінг у мобільному зв’язку поміж Європейським союзом і Україною, Молдовою та Грузією та створити трастовий фонд для інвестицій в Україну.

Ці пропоновані заходи напередодні листопадового саміту програми ЄС «Східне партнерство» містяться у проекті доповіді до рекомендацій Європарламенту іншим європейським інституціям щодо цієї програми, – повідомляє «Радіо Свобода».

Європарламент пропонує для цих трьох країн-учасниць програми подати привабливу модель «Східного партнерства-плюс», що передбачала б, крім згаданого, також запровадження для цих країн односторонніх тарифних преференцій чи створення широкополосних каналів зв’язку з ними високої потужності.

«Така модель «плюс» може бути запропонована і трьом іншим учасницям «Східного партнерства», Вірменії, Білорусі иа Азербайджану, «коли вони будуть готові для таких розширених можливостей», – сказано в документі.

Проект, який мають для початку розглянути на засіданні комітету з закордонних справ Європарламенту в четвер, 14 вересня, також пропонує, щоб Європейська комісія разом із Європейським інвестиційним банком розробила план створення «нового Європейського інвестиційного плану для України та інших країн-учасниць «Східного партнерства», які досягли найбільшого поступу в реформах».

Новий трастовий фонд для України, як мовиться в документі, мав би зосередитися на приватних і державних інвестиціях, зокрема в соціальну й економічну інфраструктуру, а також на тих, що мають на меті посилити здатність України освоювати інвестиції.

У документі також, серед іншого, наголошено на підтримці відновлення повного суверенітету України у Криму, Грузії в Абхазії і Південній Осетії і Молдови у Придністров’ї.

Крім того, проект пропонує чітко підтримати європейські прагнення країн-партнерів, згадавши про чинне в ЄС положення про те, що «будь-яка європейська країна може звернутися з проханням про набуття членства в Європейському союзі, якщо вона відповідає «копенгагенським критеріям» і демократичним принципам і дотримується засадничих свобод і прав людини і меншин, а також верховенства права».


Автор: «Новини Полтавщини»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
12 вересня 2017, 12:38 | Полтавщина | Цікаве
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації