Вхід | Реєстрація

Вибори у Бутенківській громаді відбудуться 29 жовтня

Вибори у Бутенківській громаді відбудуться 29 жовтня

У понеділок на щотижневій нараді у голови райдержадміністрації  було розглянуто питання про хід виконання Регіонального плану заходів, спрямованих на підтримку добровільного об’єднання територіальних громад у Кобеляцькому районі. На це питання доповідав завідувач сектору економічного розвитку і торгівлі  райдержадміністрації Микола Тюпка.

Підбиваючи підсумки розглянутого питання, голова райдержадміністрації Таміла Шевченко зазначила, що райдержадміністрацією  проводиться відповідна робота з організаційної підтримки та інформаційно-просвітницького сприяння добровільному об’єднанню територіальних  громад. Неодноразово проводилися  консультаційні зустрічі з населенням  за участі депутатського корпусу всіх рівнів, експертів з децентралізації Центру розвитку місцевого самоврядування Полтавської області, щодо роз’яснень представникам громад доцільності та поетапної процедури проведення добровільного об’єднання, децентралізації владних повноважень та інструментів державної підтримки.         

На початку формування Перспективного плану територій громад Полтавської області у 2015 році в Кобеляцькому районі було сформовано 5 спроможних громад. Ініціатором  утворення об’єднаної територіальної громади виступила  Бутенківська сільська рада. Відповідно до постанови Центральної виборчої комісії  вибори у Бутенківській громаді призначені на 29 жовтня 2017 року.

На даний час Озерянською сільською радою також прийнято рішення про створення об’єднаної громади. Пропозиції щодо об’єднання направлено суміжним громадам: Світлогірській, Комендантівській та Григоро – Бригадирівській. Світлогірська сільська рада надала відмову в об’єднанні. У Комендантівській та Григоро – Бригадирівській  сільських радах відбулися загальні збори громадян щодо обговорення питання добровільного об’єднання. На сесії Комендантівської сільської ради за участі громадськості розглянуто одразу дві пропозиції, які надійшли з Пришибської об’єднаної територіальної громади Кременчуцького району та Озерянської сільської ради Кобеляцького району. Після обговорення даного питання, депутати відхилили обидві пропозиції. Під час обговорення питання об’єднання на сходках громади Григоро – Бригадирівської сільської ради думки громадян розділилися. Частина жителів бажають об’єднатися з Горішніми Плавнями, інші — з Озерянською сільською радою. У результаті, було прийнято рішення провести подвірне голосування серед населення та рекомендувати сільському голові Григоро-Бригадирівської сільської ради звернутися до виконкому Горішне-Плавненської міської ради, аби вони надали письмове запрошення щодо об’єднання.

На сесії Кобеляцької міської ради депутати обговорили питання створення об’єднаної громади, в яку входитимуть Кобеляцька міська рада та Сухинівська і Красненська сільські ради. Красненською сільською радою було прийнято рішення  про проведення громадських обговорень. Громада Красненської сільської ради в процесі обговорень підтримала пропозицію щодо об’єднання з Кобеляцькою міською радою. Але під час формування робочої групи, Красненська сільська рада повідомила про відкликання свого рішення  про об’єднання. 

На жаль, на даний час  процес  добровільного  об’єднання територіальних громад у Кобеляцькому районі проходить повільно. У зв’язку з цим, голова райдержадміністрації запропонувала рекомендувати органам місцевого самоврядування активніше долучатися до реформи місцевого самоврядування, підтримувати процес об’єднання громад, надавати  методичну і консультативну допомогу  органам місцевого самоврядування з питань  добровільного об’єднання громадян та сприяти обміну досвідом між об’єднаними  територіальними громадами .

Наступне питання було «Про підсумки роботи із зверненнями громадян у відділі з питань надання адміністративних послуг райдержадміністрації, Бродщинській сільській раді відповідно до вимог Указу Президента України від 07.02.2008 №109/2008 «Про першочергові заходи щодо забезпечення реалізації та гарантування конституційного права на звернення до органів державної влади та органів  місцевого самоврядування». На нього доповідали начальник  відділу з питань  надання  адміністративних  послуг райдержадміністрації Олександр Ломаков та Бродщинський  сільський голова Наталія Довга.

Таміла Шевченко акцентувала увагу на толерантному, уважному відношенні до відвідувачів, всебічному і вчасному розгляді звернень громадян, подякувала  Бродщинському сільському голові за  проведення Днів  села,  організацію дозвілля молоді, а начальнику  відділу з питань  надання  адміністративних  послуг райдержадміністрації  — за організацію роботи  центру надання  адміністративних послуг.   


Автор: Прес-служба Кобеляцької РДА


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
12 вересня 2017, 13:11 | Кобеляки | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації