Вхід | Реєстрація

Переселенці створять агробізнес на Полтавщині

Переселенці створять агробізнес на Полтавщині

У Полтавській області перші чотири учасники проекту «Рука допомоги» отримають фінансову допомогу на започаткування власної справи.

Таке рішення прийняла комісія з реалізації пілотного проекту по залученню до роботи членів малозабезпечених сімей і внутрішньо переміщених осіб, створена при Полтавській облдержадміністрації.

Безробітні малозабезпечені та переселенці, які вирішили взяти участь у проекті Міністерства соціальної політики та Світового банку, успішно представили свої бізнес-плани.

Так, сім'я переселенців з Донецької області, яка виховує прийомних дітей, вирішила займатися металообробкою і токарними роботами. Ще одна сім'я переселенців буде вирощувати бройлери, третя - вирощуватиме круглий рік зелену цибулю. А багатодітна малозабезпечена жінка відкриє теплиці для вирощування полуниці.

«У цих людей дуже складне життя, але не дивлячись на низький рівень соціальної захищеності вони вирішили скористатися шансом, який надає держава і її світові партнери. Тепер наші учасники будуть не малозабезпеченими і безробітними, а підприємцями», - сказала директор Полтавського обласного центру зайнятості Катерина Клавдієва.

Також за підсумками засідання Комісії вирішено працевлаштувати 49 учасників програми, а 114 – залучити до громадських робіт. Всього в Полтавській області прийняли 537 заявок від малозабезпечених і переселенців, які візьмуть участь у проекті «Рука допомоги». 78 з них хочуть відкрити власну справу, 168 - працевлаштуватися, 291 – взяти участь у громадських роботах.

 

Довідково:

Пілотний проект "Рука допомоги" реалізує Міністерство соціальної політики України за підтримки Світового банку у Полтавській, Львівській та Харківських областях.

Головна мета проекту – повернути на ринок праці непрацюючих працездатних громадян, які отримують державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям, та внутрішньо переміщених осіб.

За підсумками реалізації пілотного проекту, який завершиться у 2018 році, розроблять законопроект для застосування успішного досвіду на всій території України. Запровадження нових механізмів дозволить суттєво знизити рівень безробіття в країні, зменшити соціальну напругу в регіонах, де відбувається скорочення працівників через падіння виробництва, створити нові робочі місця та збільшити надходження до бюджетів усіх рівнів.


Автор: Прес-служба Полтавської ОДА


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
13 вересня 2017, 14:53 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації