Вхід | Реєстрація

На святі у Красному відзначали трудівників села

На святі у Красному відзначали трудівників села

У суботу в селі Красне відзначили своє місцеве свято. Як завжди, найбільше привітань і теплих слів лунало на адресу людей, котрі все життя пропрацювали на малій батьківщині.

Красненський сільський голова Анна Зайченко розповідає, що у них в селі вважається за правило в першу чергу вшановувати тих, хто власною чесною працею зробив внесок у розвиток Красного та навколишніх сіл. Не зрадили красняни гарній традиції і цього разу. Ветеранів виробництва й соціальної сфери відзначали у відповідних номінаціях.

Та урочистості розпочали концертом, щоб створити людям святковий настрій. Перед присутніми виступали вихованці місцевого дитячого садочка, учні Красненської школи, місцевий «Лісапетний батальйон», незмінна учасниця всіх масових заходів Алла Даниленко.

Із промовами перед краснянами виступили сільський голова Анна Зайченко та депутат райради Анатолій Таранушич. Анна Іванівна побажала землякам гарних урожаїв, миру та злагоди у сім’ях. А Анатолій Таранушич запропонував вшанувати хвилиною мовчання пам’ять про колишнього керівника місцевого господарства Петра Кіптілого, який у цьому році пішов з життя. Крім того, Анатолій Олексійович зазначив:

— Цьогорічна спроба створити об’єднану громаду не вдалася. Але під час зустрічей із людьми ми почули про їх проблеми і знаємо, над чим працювати. Усім бажаю щасливого життя і миру в Україні.

Під час церемонії вшанування першими відзначили старійшин села. Це 94‑річна Ніна Масич, яка все життя працювала у соцсфері, незмінний начальник пошти 90‑річна Надія Горбань, колишній фельдшер Лідія Жидко, техпрацівниця Олександра Кіт.

Не забули й про новонароджених. Привітали батьків Ростика Овчаренка, Софійки Куби, Тимофія Безп’ятого, які народилися в цьому році.

Серед ветеранів виробництва відзначили Володимира Кота, Раїсу Івашко, Лідію Онищенко, Віктора Пивовара і багатьох інших. Усі вони у свій час працювали агрономами, зоотехніками, доярками, керівниками городньої бригади.

Піднімалися на сцену і подружжя, які багато років прожили разом. Особливо потрібно відзначити своєрідну сімейну династію. Сіма та Іван Гриценки прожили у шлюбі 45 років. Разом із ними на сцену вийшла їх донька Оксана, котра відзначає двадцятип’ятиріччя спільного життя із Юрієм Івашком.

Після вшанувань концерт продовжився. Під час нього учасники АТО Микола Скорик та Андрій Ярина розділили святковий коровай. А в цей час на подвір’ї Мирослава Чепурна і Алла Донець готували смачні кашу та юшку.

Приємним сюрпризом стала поява на святі приватного підприємця Оксани Моргуль. Вона, як і обіцяла, привезла п’ять перших документів на право власності на луки. Відтепер частина краснян отримали у власність не лише ріллю, площа якої становить трішки більше гектара, а й додаткові земельні наділи.

Під час святкової лотереї розіграли десятки призів. Головний із них, теплу ковдру, отримала пенсіонерка Олександра Гармаш. Закінчилося дійство дискотекою, яка тривала до четвертої ранку.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
16 вересня 2017, 10:30 | Кобеляки | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації