Вхід | Реєстрація

Пильність на дорогах не завадить

Пильність на дорогах не завадить

За 8 місяців цього року та 12 діб вересня на території Царичанського району сталося 69 дорожньо-транспортних пригод. У них 5 людей загинули і 23 отримали травми різного ступеня тяжкості.

За цей же відрізок часу в 2016 році сталося 72 ДТП, в яких 7 людей загинуло та 29 травмовано. Дещо зменшилася кількість аварій і, відповідно, менше травмованих і загиблих.

Хотілося б наголосити, що зменшилася кількість ДТП за участю мототранспорту, так як в період з травня по вересень проводились профілактичні заходи під умовною назвою «Мотоцикліст». Під час цієї операції було задокументовано близько 250 порушень ПДР, які допустили кермувальники мопедів та мотоциклів: їзда на транспорті без посвідчення водія, без реєстрації та нехтування засобами пасивної безпеки (мотошоломами).

Для керування мопедом чи мотоциклом на дорогах державного значення водію слід мати посвідчення водія категорії А1, реєстрацію транспортного засобу в сервісних центрах МВС (колишніх МРЕВ), під час руху бути в застебнутому мотошоломі.

У Царичанському районі дороги державного значення: Р52, яка пролягає, з’єднуючи населені пункти та суміжно є вулицями Дніпровською (село Могилів), Центральною (село Китайгород), Центральною і Царичанською (селище Царичанка), Центральною (село Ляшківка); Т 0412 — сполучення Кам’янське — Шульгівка — Михайлівка, що пролягає понад каналом Дніпро-Донбас; Т 0413 — сполучення Царичанка — Магдалинівка — Губиниха, що є суміжною з вулицями Мостова (селище Царичанка), Робоча (село Івано-Яризівка), Автомобільна (село Преображенка) і Молодіжна (село Прядівка).

 

Пішоходи порушують правила дорожнього руху

12 серпня близько 18:15 на 66-ому кілометрі автодороги Р52 в районі Могилева водій К., керуючи автомобілем ДЕУ, виїхав на зустрічну смугу та зіткнувся з іншим ДЕУ, що рухався назустріч. У результаті аварії травмувалося двоє людей.

23 серпня о 7:40 у Ляшківці по вулиці Центральній водій Й., керуючи «Тойотою Камрі», здійснив наїзд на пішохода Т., яка перебігала дорогу у не встановленому для цього місці. Жінка-пішохід отримала тілесні ушкодження.

 

Збив людину й утік

8 вересня на початку десятої години вечора у Могилеві по вулиці Дніпровській невідомий водій невстановленого автомобіля наїхав на пішохода К., який проходив проїзну частину дороги у невстановленому для цього місці. Від отриманих тілесних ушкоджень пішохід помер на місці. Водій-зловмисник з місця події зник у невідомому напрямку.

На сьогодні проводяться розшукові заходи. У цій ДТП підозрюється автомобіль «Мерседес  Віто» , на якому була пошкоджена декоративна решітка радіатора. Прохання до можливих очевидців події звернутися до поліції та повідомити інформацію про водія. Анонімність гарантується.

9 вересня, в суботу, о 12:40 в селі Івано-Яризівка по вулиці Автомобільній водій П., керуючи автівкою ДЕУ, під час виїзду з другорядної дороги на головну зіткнувся з автомобілем «Шевроле», що рухався головною дорогою. У результаті зіткнення автомобілі виїхали на узбіччя, де травмували пішохода. Як бачимо, учасниками усіх ДТП є пішоходи. Тому звернутаюся саме до цієї категорії учасників руху з нагадуванням: необхідно постійно дотримуватись правил руху по дорогах, особливо в нічний час.


Автор: Вадим Мазуркевич, старший інспектор сектору реагування патрульної поліції Царичанського ВП


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
18 вересня 2017, 09:16 | Царичанка | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації