Вхід | Реєстрація

Поряд із райцентром з’явилась військова база

Поряд із райцентром з’явилась військова база

Протягом трьох днів у селі Ганжівка проходили військові навчання територіальної оборони, у яких взяли участь близько 300 кобелячан.

Минулої п’ятниці кілька сотень чоловіків зібрались у глиняному кар’єрі, неподалік Кобеляк. Для них працівники райвійськкомату та військові інструктори з Полтави й Кременчука провели командно-штабні навчання.

Підготовкою території, де проходили навчання, займалися райдержадміністрація спільно з військовим комісаріатом. Значну допомогу надала агрофірма «Урожай», місцеві пожежні та лісничі. За кошти районної ради були придбані палатки й інвентар. До початку триденних навчань глиняний кар’єр перетворився у справжній військовий полігон.

На офіційне відкриття командно-штабних навчань прибув обласний військовий комісар Дмитро Губський, який відзначив високий рівень їх організації.

Протягом трьох днів кобелячани отримали теоретичні й практичні знання з різних військових дисциплін. Вони навчились будувати бліндаж, перевіряти автомобілі на блокпосту, маскуватись на відкритих територіях, отримали навики надання першої медичної допомоги та багато іншого. У неділю всі чоловіки мали змогу постріляти по мішенях із автомата.

Щоб учасники навчань не відчували голоду, волонтери міського штабу допомоги військовим готували їм їжу. Жінкам допомагали Володимир Гречаний, Сергій Горденко, Андрій Мороз і Рушан Файзулін.

Для ночівлі військовозобов’язаних були встановлені три палатки. Їх обладнали ліжками, карематами і спальними мішками.

Командно-штабні навчання пройшли успішно і без порушень. Під час їх закриття Дмитро Губський вручив грамоти організаторам і командирам взводів, а голова РДА та керівник штабу тероборони Таміла Шевченко відзначила учасників польових зборів, керівників підприємств і волонтерів.

Сергій Ніколаєнко, районний військовий комісар:

— У триденних зборах взяли участь 265 чоловіків. Вони пройшли навчання з вогневої, тактико-спеціальної, медичної й розвідувальної підготовки. Головна мета — пояснити військовозобов’язаним основні задачі в разі військових дій на території району. У цьому нам допомагали інструктори з громадських об’єднань «Каскад» і «Єдність та братерство».

Таміла Шевченко, голова РДА:

— Майже стовідсоткова явка чоловік показує, що вони готові опанувати військову справу. Навчання проведені відповідно до всіх вимог, а не для галочки. Приємно, що участь у зборах взяли учителі, депутати, працівники установ і організацій, які знаходяться в райцентрі.

Володимир Кішінський, голова районної ради:

— У чоловіка є дві професії. Перша — це та, що він обрав за покликанням, а друга — захисник Батьківщини. У навчаннях з територіальної оборони взяли участь чоловіки, які у разі нападу зовнішнього агресора будуть захищати Кобеляцький район.

 

Більше фото дивіться у нашій галереї


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
21 вересня 2017, 09:07 | Кобеляки | Цікаве
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації