Вхід | Реєстрація

Рятівники відзначили своє професійне свято

Минулого тижня у райдержадміністрації вшановували людей мужніх професій: пожежників, працівників аварійно-рятувальних формувань і служб.

Символічно, що саме 17 вересня рятівники відзначають свій день. Цього дня православна церква вшановує ікону Божої Матері «Неопалима купина», яка є захисницею людей від вогняної стихії.

Цього дня винуватців події прийшли привітати представники бюджетних установ, організацій і підприємств району. В. о. першого заступника голови райдержадміністрації Микола Рижко та заступник голови районної ради Олександра Лабагур вручили грамотами РДА та районної ради працівникам 24‑ї Державної пожежно-рятувальної частини: заступнику начальника Віталію Маляренку; командирам відділень  Володимиру Кипричу, Станіславу Палюху; начальникам караулів Андрію Гречаному, Роману Омеляну, Олександру Постольнику, Євгену Сергієнку; пожежникам-рятувальникам Івану Манжелію, Сергію Свічкарю, Євгенію Хуторному; водіям Віктору Середі, Олександру Портянці; головному інспектору районного управління ДС УНС в області Сергію Шаповалу. Привітав із професійним святом своїх колег і начальник рятувальної служби, майор служби цивільного захисту Юрій Моргун.

До привітань долучились аматори сцени Ангеліна Полотненко, Діана Ванда, Сергій Сідак, Юлія Петровська, виконавши кілька музичних номерів.

 

І святкували, і рятували

У неділю 17 вересня, у свій професійний день, вогнеборці гасили три пожежі, які сталися за межами населених пунктів Царичанки, Могилева й Орлівки. Горіла суха трава на площах близько 0,4, 0,5 та 1 гектар. Імовірна причина пожежі — необережне поводження з вогнем невідомої особи.

12,13,14 вересня рятувальники боролися із вогняною стихією за межами Могилева і Царичанки. Знову ж таки, причина трагедій — у вільному доступі невстановленої особи.

15 вересня до чергової частини служби надійшло повідомлення про пожежу сараю у Могилеві по вулиці Центральній, 104. Вогнем було знищено покрівлю та перекриття сараю на площі близько 24 квадратних метрів та солому, яка знаходилася на горищі. Причини встановлюються.

16 і 18 вересня в районі сталося ще кілька пожеж.


Автор: Олена МАРЕНИЧ


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
23 вересня 2017, 18:04 | Царичанка | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації