Вхід | Реєстрація

«Відкриті двері» для гуртківців

«Відкриті двері» для гуртківців

Минулої п’ятниці гостинно відчинив двері для дітей Царичанський будинок дитячої та юнацької творчості.
Свято відбулося на подвір’ї. Крім учнів Царичанської опорної школи, на день відкритих дверей приїхали й діти із двох її філій, Царичанської (Глинище) та Лисківської шкіл.

Директор позашкільної установи Валентина Сергієнко привітала гуртківців і вручила нагороди керівникам гуртків Марині Крупко, Надії Ткаченко, Анжелі Хорольській, Лесі Колодяжній та методисту БДЮТу Ніні Самарській. А також творчому об’єднанняю«Петрківська витинанка», вокальному гурту «Лайм-Некст» та авіамодельному гуртку.

Валентина Сергієнко зазначила:

— З цього року запрацював соціально-педагогічний проект «Пересувний позашкільний навчальний заклад», що дасть змогу охопити позашкільною освітою всі школи Царичанської територіальної об’єднаної громади.

Після виступу директора розпочалася презентація гуртків. Звучала розповідь про кожен гурток, а його учасники демонстрували свої таланти. Виступали вокальний гурт «Лайм-Некст», зразковий танцювально-хореографічний колектив «Натхнення», показували свої досягнення авіамоделісти.

Першим презентували вокально-естрадний гурток, яким керує Оксана Ромашко. Виступи його учасників мають успіх як на районній, так і на обласній сценах.

«Студія сучасного дизайну» — одна з найпопулярніших у БДЮТі. У кабінеті завжди кипить робота. Керівник Марина Крупко разом зі своїми вихованцями виготовляє справжні шедеври сучасного дизайну. Зернятка кави, мушлі, шкаралупки з яєць, серветки, старі платівки та пляшки — все йде в хід. Трохи старання і фантазії — і чудова композиція прикрасить будь-який інтер’єр чи стане оригінальним подарунком.

Ліпленням із глини, солоного тіста, виготовленням народної ляльки займається гурток «Народні ремесла». Це улюблений гурток малечі, бо тут вчиться робити іграшки. Керівник гуртка Анжела Хорольська вчить дітей надавати виготовленим іграшкам виразності та національного колориту. Разом зі своїм наставником вихованці готують тематичні композиції: картини українського села, вечорниць, козацтва та багато іншого.
На заняттях гуртка «Петриківська витинанка», яким керує Леся Колодяжна, діти оволодівають технікою художнього вирізування з паперу. Листівки, картини, панно давно набули популярності, є декоративними прикрасами. В умілих руках гуртківців шматочок паперу перетворюється на ажурний килимок з орнаментом із чарівних квітів, калини та райських птахів.

Усіх бажаючих мрійників і романтиків прийме до себе туристсько-краєзнавчий гурток. Тут керівник Надія Ніконюк навчить усім премудростям туризму: як в’язати вузли, складати швидко палатку, збирати рюкзак, розводити вогнище та інше. Гуртківці залюбки ходять в походи.

Керівник гуртка «Вишивка та килимарство» Надія Ткаченко — справжня народна майстриня. Упродовж багатьох років вона залучає своїх вихованців до освоєння народних промислів. Разом вони вивчають історію української вишивки та килимарства, займаються пошуковою роботою.

Великою популярністю користується авіамодельний гурток. Молодий та амбіційний керівник Антон Єлисєєв навчає дітей за схемами складати моделі авіатехніки. Це чудова нагода спробувати себе в ролі інженерів‑конструкторів.

Завершилося свято «День відкритих дверей» майстер-класами та цікавою ігровою програмою. Будинок дитячої та юнацької творчості чекає на своїх гуртківців.


Автор: Олена МАРЕНИЧ


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
22 вересня 2017, 18:15 | Царичанка | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації