Вхід | Реєстрація

На Полтавщині переселенці отримають гроші на виготовлення крафтового шоколаду та горіхового молока

На Полтавщині переселенці отримають гроші на виготовлення крафтового шоколаду та горіхового молока

У Полтавській області чотири учасники проекту «Рука допомоги» отримають фінансову допомогу на започаткування власної справи. Таке рішення прийняла комісія з реалізації пілотного проекту по залученню до роботи членів малозабезпечених сімей і внутрішньо переміщених осіб, створена при Полтавській облдержадміністрації.

Вчорашні безробітні захистили бізнес-плани та вразили комісію оригінальністю своїх стартапів.

Так, мати та донька-переселенки налагодять паралельне виробництво унікальних продуктів. Мама виготовлятиме крафтовий шоколад та горіхові пасти, які на відміну від іноземних аналогів на кшталт «Нутелли», будуть містити дійсно велику кількість горіхів та какао-бобів. А донька займеться виготовленням молока з горіхів, льону та сої для людей з непереносимістю лактози, ваганів та любителів органічного харчування. Сім’я майбутніх бізнес-леді  планує також поставляти свої продукти у спеціалізованих закладах харчування.

Ще один переселенець буде виготовляти оригінальні футболки для продажу не тільки в Україні, а й за кордоном. Так, він буде знайомити іноземців з роботами полтавського художника, малюнки якого обрав принтами для своєї лінії одягу.

А ось малозабезпечена художниця отримає стартовий капітал на продаж гранітних пам’ятників, чим вона й займалася до того, як стати безробітною.

Окрім цього, комісія проекту «Рука допомоги» при Полтавській ОДА вже влаштувала на нову роботу 76 громадян, а 148 чоловік взяли участь у оплачуваних громадських роботах.

 

Довідка:

Пілотний проект «Рука допомоги», який впроваджується Міністерством соціальної політики України за підтримки Світового банку, має на меті апробацію механізмів виведення людей зі стану бідності шляхом сприяння у працевлаштуванні,  залученні до громадських робіт або започаткуванні власної справи. Проект реалізується у трьох областях: Львівській, Полтавській та Харківській.

За підсумками реалізації пілотного проекту, який завершиться у 2018 році, буде розроблений  законопроект по розповсюдженню успішного досвіду на всю територію України. Очікується, що запровадження нових механізмів дозволить суттєво знизити рівень безробіття в країні, зменшити соціальну напругу та створити нові робочі місця.


Автор: Прес-служба Полтавської ОДА


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
29 вересня 2017, 13:48 | Полтавщина | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації