Вхід | Реєстрація

Готувався до Дня святого Валентина або що не зробиш заради кохання…

16 жовтня минулого року до Ленінського райвідділу міліції із заявою звернулася мешканка міста Полтави, яка повідомила, що на зупинці громадського транспорту «Богдана Хмельницького» невідомий парубок вихопив з її рук сумку і втік. Зі слів потерпілої, все сталося дуже швидко, тож їй не вдалося розгледіти зовнішність грабіжника.
Працівники міліції відразу розпочали проводити заходи, спрямовані на встановлення особи зловмисника та притягнення його до кримінальної відповідальності. За даним фактом було порушено кримінальну справу.
Через тиждень після скоєного до правоохоронців звернулася ще одна жінка, в якої трапилася подібна пригода. На цей раз грабіжникам не вдалося заволодіти майном потерпілої, оскільки під час вчинення злочину вони наштовхнулися на супротив з її боку. Не сподіваючись на такий розвиток подій, правопорушники швидко зникли з місця вчинення злочину.
Працівники міліції не залишили без уваги вказаних випадків та продовжували працювати в напрямку припинення протиправної діяльності невідомих осіб.
У лютому місяці поточного року завдяки наполегливій праці співробітників ВКМСД Ленінського райвідділу - лейтенанта міліції Іванова Я.М., лейтенанта міліції Любченка О.В. та лейтенанта міліції Зязюна Є.С. було встановлено особу правопорушника. Ним виявився 20 - річний чоловік, мешканець міста Полтава, який навчається в профтехучилищі, до відповідальності раніше не притягався.
Затриманий пояснив, що хотів зробити подарунок своїй коханій дівчині. Оскільки в нього не було грошей, вирішив переступити межу закону задля «шляхетної справи». Вигадник також вмовив одного із своїх неповнолітніх товаришів виступити помічником у вчиненні злочину, пообіцявши половину награбованого.
З першої спроби вдалося заволодіти мобільним телефоном та невеликою сумою грошей. Друге намагання виявилося невдалим, після чого й припинили займатися протиправною діяльністю.
Як не дивно, але закоханий зловмисник досяг своєї мети - мобільний телефон подарував своїй дівчині та ще й розповів про свій «героїчний» вчинок..
Наразі вирішується питання щодо кваліфікації вчинених зловмисниками дій та порушення кримінальної справи за замах на грабіж, а саме - частина 2 статті 15 і стаття 186 Кримінального Кодексу України та втягнення неповнолітнього в злочинну діяльність стаття 304 Кримінального Кодексу України.

Автор: Людмила Гаркавенко, Інспектор сектору дільничних інспекторів міліції Ленінського РВ ПМУ


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
12 лютого 2010, 16:10 | Полтава | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації