Вхід | Реєстрація

У поліклініку потрібні ендокринолог, кардіолог і нефролог

У поліклініку потрібні ендокринолог, кардіолог і нефролог

Також медичний заклад потребує лікаря-гастроенторолога. А от уролог, який працює на півставки, справляється зі своїми обов’язками в повній мірі.

Реформування галузі медицини триває вже декілька років. У свій час Кобеляцька центральна районна лікарня була розділена на Центр первинної медико-санітарної допомоги, стаціонарні відділення та станцію швидкої допомоги. Через зменшення кількості населення району скорочується фінансування медичної галузі. У зв’язку з цим меншає кількість медпрацівників.

До редакції звернувся житель міста, який стурбований ситуацією, що склалася в поліклінічному відділенні. Чоловік розповів, що через проблеми зі здоров’ям йому доводиться звертатись до лікаря-уролога. Але в поліклініці працює один спеціаліст та ще й на півставки. Крім того, його важко застати на робочому місці.

— Виходить, якщо лікар працює неповний робочий день, то і масаж простати він робить тільки на половину?!

Коментарі надали завідувач поліклінічним відділенням Валерій Коробейнік і лікар-уролог Роман Приходько.

Завполіклініки пояснив, що у зв’язку з оптимізацією штатного розпису, протягом трьох років лікар-уролог працює на півставки. Це пов’язано з можливістю бюджетного фінансування:

— Якщо лікар знаходиться у відрядженні або відсутній за станом здоров’я, його замінює хірург. Наразі медпрацівник цієї спеціальності також один у поліклініці.

Роман Приходько вважає, що це надумана проблема:

— Я приймаю всіх пацієнтів у поліклініці. Обстежую хворих у приймальному відділенні і на стаціонарі, оскільки в лікарні уролог відсутній. Працюю в поліклініці з понеділка по п’ятницю, з 10:00 до 12:30. До речі, у багатьох районах узагалі лікаря цієї спеціальності немає.

Як пояснив Валерій Коробейнік, поліклініка потребує лікарів таких спеціальностей: ендокринолог, кардіолог, нефролог і гастроенторолог. Вони є в штатному розписі, але самі спеціалісти відсутні. Узагалі, з 25 лікарів поліклінічного відділенні 10 — пенсійного віку.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
4 жовтня 2017, 09:15 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
1. микола козак / 4 жовтня 2017, 11:05
Ну для чого людям пилюку в очі пускати.Через дорогу від поліклініки цей самий лікар приймає на повну ставку За те , що поводять сканером по животу (УЗІ)потрібно заплатити 100грн , то питтається для чого сидіти за піівставки ? Хоч і півставки при цьому отримується.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації