Вхід | Реєстрація

Віктор Фесюра переграв усіх

Віктор Фесюра переграв усіх

У всеукраїнському конкурсі, в якому переміг наш талановитий земляк, загалом змагалось дві сотні музикантів.

Минулими вихідними в селі Чаусове-2 Первомайського району Миколаївської області відбувся фестиваль «Українська гармонь». Участь у музичному конкурсі взяли близько 200 гармоністів з усієї України. Полтавську область представляли музиканти з Горішніх Плавнів, Великої Багачки і Кобеляк. Крім того, у своїй майстерності змагались і музичні колективи.

Як розповів учасник музконкурсу кобелячанин Віктор Фесюра, фестиваль проходив під відкритим небом, на березі Південного Бугу. Загалом виступи музикантів оцінювали 12 компетентних членів журі. Головою журі був заслужений артист України Володимир Гризлов. Оргкомітет очолював народний депутат Аркадій Корнацький. Також на заході був присутній голова Асоціації гармоністів Олег Мічурін.

Із усієї кількості гармоністів до фіналу пройшли 32. Їх виступи заслуховували по парах.

За рішенням журі, перемогу у фестивалі здобув Віктор Фесюра. Він переграв усіх і отримав звання «Кращий гармоніст України».

Серед музичних колективів фольклорне тріо «Ворскла» (Віктор Фесюра, Тетяна Кучерявенко і Володимир Заїка) стали другими.

Кобеляцькі музиканти встигли виступити ще й на гала-концерті в Первомайську.

Вони вдячні за фінансову допомогу Сергію Жуку, Тарасу Шабельнику і Роману Киценко, а також водію Володимиру Бондаренку.

Користуючись нагодою, Віктор Фесюра сказав:

— Приємно, що виступ нашого тріо і мій журі оцінило так високо. Нас позитивно сприймають і в Україні, і за кордоном. Сподіваюсь, що юні кобелячани, які навчаються грі на музичних інструментах, продовжать нашу справу.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації