Вхід | Реєстрація

Бібліотека — не лише книги і картотеки

Бібліотека — не лише книги і картотеки

30 вересня бібліотечні працівники святкують Всеукраїнський день бібліотек. Символічно, що саме в день Віри, Надії, Любові та їх матері Софії (мудрості) відзначається це свято.

У суботу біля Царичанської центральної бібліотеки її працівники облаштували павільйон «Ярмарок бібліотечних послуг». Оздоблена яскравими кульками арка павільйону запрошувала перехожих.

Виступаючи із вступним словом, директор бібліотечного закладу Людмила Костенко запросила всіх бажаючих продегустувати книжкові новинки, познайомитися з цікавими книгами різноманітної тематики для дорослих і дітей, переглянути нові періодичні видання на всі смаки.

Кожен відвідувач того дня, оглянувши виставку-ярмарок, побачив багато цікавого і пізнавального, що може запропонувати бібліотека. Бібліотечні працівники ідуть в ногу з часом, задовольняють запити своїх користувачів не лише книжковими фондами, а й за допомогою мережі інтернет. До уваги читачів промінформ-десант «Бібліотека — віртуальний простір для спілкування». Для людей поважного віку, які люблять читати, але не можуть прийти до бібліотеки, є така послуга «Мобільна велобібліотека».

Поповнювати бібліотечні фонди допомагають активні читачі, котрі дарують книги бібліотеці. У цей день бібліотекарі провели соціальну акцію «Жива бібліотека»: даруєш бібліотеці книгу — даруєш частинку свого серця людям.

У ярмарковому павільйоні одна виставка була присвячена безпрограшній лотереї «Кіт у мішку». За символічну плату в одну гривню кожен бажаючий міг придбати книжковий лот для себе.

На свято завітала працівник Царичанського Центру культури і дозвілля Оксана Дрянова. Вона запросила усіх бажаючих у студію арт-розпису «Гайда зі мною в країну кольорів». Одразу вишикувалася черга дітей і дорослих, щоб мати на руці чи обличчі яскравий малюнок.

На спеціальних стендах кожен міг написати свою особисту думку-відповідь на питання: бібліотека — це …; що б я хотіла (хотів) прочитати сьогодні, завтра…; зорепад побажань того, що б ви хотіли бачити, чути чи змінити в роботі бібліотеки і т. п.

На святі виступали юні артисти школи естетичного виховання. Концерт слухали як учасники заходу, так і випадкові перехожі. Незвичним і приємним сюрпризом у день бібліотек був прихід весільної пари до павільйону. У той день Олексій і Наташа Журавлі з Рудки стали на весільний рушник. Молодята оглянули виставку, прийняли вітання від директора Людмили Костенко та написали свої побажання на стендах, зробили світлини.

Наприкінці свята, бібліотекарі, вийшовши на центральну площу, вручали заохочувальні листівки перехожим, запрошуючи приєднатися до акції та стати активним читачем бібліотеки.

Центральна бібліотека у цьому році відзначає свій 80‑річний ювілей з дня заснування. Хто ще не є користувачем бібліотеки, у будь-який час може до неї записатися і знайжде там однодумців, друзів, зможе стати учасником клубу за інтересами «Лісовичок» та «Літературної вітальні», брати участь у цікавих масових заходах.


Автор: Олена МАРЕНИЧ


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації