Вхід | Реєстрація

Локомотив протаранив фуру

Локомотив протаранив фуру

У суботу на залізничному переїзді в Біликах сталася дорожньо-транспортна пригода за участю вантажного поїзда та автомобіля МАЗ, що віз цукровий буряк. У результаті зіткнення серйозні пошкодження отримали обидва транспортні засоби. На щастя, не постраждали люди.

Аварія, за словами працівників залізниці, сталася о 14:07. Водій автомобіля МАЗ віз цукрові буряки на завод у Біликах. Йому потрібно було подолати залізничний переїзд. До пункту призначення, цукрового заводу, залишалося проїхати близько одного кілометра. Залізничний переїзд у Біликах обладнаний як шлагбаумом, так і звуковою та світловою сигналізацією.

Коли вантажівка доїхала до залізничної колії, звукова і світлова сигналізація вже була увімкнена. Але шлагбаум ще не закрився. Водій МАЗа, напевно, вирішив, що встигне проїхати через колію. У цей час з боку Полтави рухався вантажний потяг. Машиніст, даючи свідчення працівникам поліції, сказав, що помітив перешкоду на колії і почав гальмування. Але зупинитися миттєво просто не міг. За попередніми даними, його гальмівний шлях склав 220 метрів. І тому локомотив протаранив причеп вантажівки.

Обидва транспортні засоби зазнали пошкоджень. У локомотива розбилося переднє скло, увігнулися металеві конструкції. Причеп ледве не розвалився, колесо від нього відлетіло на тридцять метрів, окремі деталі і буряки — на п’ятдесят. Більшість коренеплодів висипалися на проїжджу частину. На щастя, не постраждали ні водій та машиніст, ні випадкові перехожі та інші транспортні засоби.

Рух на залізниці та проїзд легкового транспорту через переїзд були зупинені на півтори години. За цей час правоохоронці опитали учасників події. Буряк із проїжджої частини почав прибирати водій МАЗа. Пізніше роботу завершила техніка, що прибула з цукрового заводу.

Через пошкодження потяг не зміг продовжити рух до станції призначення. Він залишився стояти на запасній колії. Правоохоронці з’ясовують обставини, щоб прийняти рішення, чи відкривати кримінальне провадження.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
7 жовтня 2017, 19:19 | Кобеляки | Надзвичайне
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації