Вхід | Реєстрація

Дорогу від Полтави до Кременчука повністю відремонтують у наступному році

Дорогу від Полтави до Кременчука повністю відремонтують у наступному році

У вівторок керівники області провели виїзну нараду на місці будівництва нової розв’язки, що на перетині автошляхів М-22 та Н-31 (екс Р-52). 

Про етапи будівництва нової автодороги, яка проходитиме через Кобеляцький район, присутнім розповів начальник Служби автомобільних доріг Володимир Трояновський.  Він повідомив, що всі заплановані роботи щодо будівництва розв’язки проводяться вчасно.

— Зважаючи на швидкі темпи їх виконання, ми могли б почати вкладання плит ще в першій декаді грудня, — пояснив Трояновський, — Та все залежить від надходження коштів. Хоча плануємо отримати до кінця цього або на початку наступного року від 20 до 50 мільйонів. Тоді нам нічого не заважатиме будувати розв’язку протягом усієї зими.  

Що ж стосується капітального ремонту дороги М-22 Полтава — Олександрія, то, зі слів доповідача,  затримок із фінансуванням немає. Починаючи з 18 серпня, Служба автомобільних доріг отримала 140 мільйонів гривень. Володимир Трояновський розраховує, що найближчим часом надійде ще близько 50 мільйонів.

Голова облдержадміністрації Валерій Головко сказав, що депутати облради постійно виділяють субвенцію на ремонтування М-22. І якщо обласні обранці підтримуватимуть це й наступного року, то в 2018-му автошлях буде повністю відремонтований. 

Начальник Служби автомобільних доріг додав, що в наступному році розпочнеться будівництво автошляху Н-31 Дніпро — Царичанка — Кобеляки — Решетилівка, від межі з Дніпропетровською областю в сторону Кобеляк. Планується виставити три лоти. Та до річки Ворскла дорогу не встигнуть побудувати. Також паралельно розширятиметься автошлях у сторону Решетилівки. Можливо, протягом року дорожники просунуться на 20-30 кілометрів.  

Крім того, Валерій Головко поцікавився, чи виникають проблеми з викупом земельних ділянок, де відбувається будівництво.

— На місці майбутньої розв’язки з більшістю власників землі ми домовились, — сказала голова РДА Таміла Шевченко. — Зараз із деякими заключаємо договори. Поки що не дійшли згоди з власниками будинків, які підлягають знесенню. Вони завищують вартість своїх помешкань, не маючи навіть експертної оцінки. 

Під час наради прозвучало, що двохрівнева розв’язка має бути завершена в наступному році, а нова автодорога — протягом трьох.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
10 жовтня 2017, 16:25 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації