Вхід | Реєстрація

Три види грипу і чотири вакцини

Три види грипу і чотири вакцини

Медики очікують чергову епідемію грипу в Україні не раніше грудня поточного року. Але стверджують, що вакцинуватися від цієї хвороби можна вже зараз. Адже саме щеплення є досить ефективним і дешевим способом уберегтися від грипу.

Узагалі, серед медиків до цього часу немає єдиної думки щодо ефективності методів боротьби з грипом. Деякі з них не є прихильниками навіть вакцинації, стверджуючи, що не існує повністю підтверджених даних про дієвість щеплень. Водночас у світовій медичній спільноті з ще більшим скепсисом ставляться до застосування різних противірусних препаратів, у тому числі і Таміфлю, який колись в Україні, з подачі непрофесійних політиків, видавали ледве не за панацею. Коштують такі медикаменти дорого, гарантії не захворіти не дають, негативні побічні ефекти викликають.

Якщо брати за критерій ефективності боротьби з грипом формулу «ціна — якість», то все ж перевагу тут має саме вакцинація. У минулому році вакцина коштувала від 150 до 170 гривень, а вартість лікування хвороби без ускладнень різним непотребом, що виписують не надто добросовісні лікарі, складала не менше 500 гривень. При цьому у багатьох райлікарнях сімейні лікарі одразу призначали хворим антибіотики, що користі не приносило, а ціну на лікування «піднімало» до 1000 гривень.

 

Вибір вакцин практично відсутній

У цьому році медики очікують зростання рівня захворюваності на грип у грудні поточного року. Зараз якраз настає той період, коли можна вакцинуватися від цієї хвороби. Згідно прогнозів, у цьому році в Україні має лютувати грип типу А.

Зараз у країні пройшли реєстрацію лише чотири вакцини, що містять штами грипу Мічіган, Брісбен та Гонконг. Це — французька «Ваксигрип», нідерландська «Інфлувак», корейська «ДжіСі Флю» та китайська «Інфлуенза Ваксін».

Олег Безима, завідувач комунальної аптеки мережі «Полтавафарм», яка діє у Кобеляках, повідомив, що станом на початок жовтня у ввіреному йому закладі жодної вакцини немає. Очікують на поставку корейської «ДжіСі Флю» по ціні близько двохсот гривень.

Між тим статистика, яку ведуть працівники аптеки, свідчить, що вакцинація від грипу не є дуже популярною в Кобеляцькому районі. Як правило, за власні кошти купують вакцини близько ста чоловік на рік. Ще 300-350 доз закуплять коштом бюджету. У основному вакцину замовляють адміністрації двох інтернатів у Ліщинівці та Лісному, а також центральної районної лікарні для своїх медиків.

П. С. Автор цієї статті вже 10 років вакцинується від грипу. Жодного разу за цей період не захворів.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
16 жовтня 2017, 09:18 | Полтавщина | Спорт і здоров'я
1. New York / 16 жовтня 2017, 12:03
Грип — вірусна інфекція. А не бактеріальна.
Лікарів, які проти вірусної інфекції приписують антибіотики, треба відразу звільняти за професійну базову некомпетенцію.
2. Filon / 16 жовтня 2017, 16:03
1.New York
«Лікарів, які проти вірусної інфекції приписують антибіотики, треба відразу звільняти за професійну базову некомпетенцію»

Таки так. Але,хто тоді залишиться? Комаровський іще кілька сотень, які книги читають.
3. New York / 17 жовтня 2017, 19:09
2.Filon
«Але,хто тоді залишиться? Комаровський іще кілька сотень, які книги читають.»

Ще є ті, хто на ютубі відосіки дивляться )
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації