Вхід | Реєстрація

Цукристість буряка вища за норму

Цукристість буряка вища за норму

А ось, яким буде урожай солодких коренів, фахівці прогнозувати поки що не наважуються. Надзвичайно несприятливі погодні умови внесли свої корективи. Відсутність вологи влітку і на початку осені негативно позначилася на урожайності буряків.

Під посівами цукрового буряку в агрофірмі «Добробут», яка є основним постачальником сировини на білицький цукровий завод, у 2017 році зайнято 6,5 тисячі гектарів. Інші сільгоспвиробники, які здають продукцію на підприємство, посіяли ще тисячу двісті гектарів.

Копати цукровий буряк у «Добробуті» почали 28 вересня. А вже 4 жовтня цукровий завод вийшов на планову потужність. Щодо загальної урожайності буряку, аграрії поки що не роблять остаточних висновків. Говорять, що зараз вона становить 350 центнерів із гектара. А очікували на сто центнерів більше. Та відсутність опадів скоригувала урожай у меншу сторону. У той же час виробники констатують, що цукристість буряку є досить високою, а забрудненість незначною.

Аграрії сподіваються, що за підсумками «солодких жнив» урожайність буряку буде вищою.

Як повідомила начальник районного управління агропромислового розвитку Тетяна Чердак, збирання пізніх зернових і технічних культур завершується. Урожай теж не радує аграріїв. Посуха й тут зробила свою справу. Так урожайність соняшнику, який зібрали на 90 відсотках площ, становить лише 22,2 центнера з гектара, сої — 13,7. Кукурудзу скосили на половині площ. Її урожайність становить 42 центнери.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
15 жовтня 2017, 10:19 | Кобеляки | Цікаве
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації