Вхід | Реєстрація

Верблюдоносорогозебра — тварина майбутнього

Верблюдоносорогозебра — тварина майбутнього

Так вимальовує у своїй уяві 10‑річна дитина тварину майбутнього.

Про сучасний і уявний тваринний світ ішла мова на черговому засіданні дитячого клубу за інтересами «Лісовичок», який уже 7‑й рік діє при Царичанській центральній бібліотеці.

Завідуюча дитячим відділом Ніна Чорна та бібліотекар відділу Мар’яна Чорна приготували для своїх гуртківців розважально-пізнавальну програму про тварин «Унікальна фауна Землі». На гостину прийшло близько 20 дітей різного віку.

На землі живе близько 1,5 мільйона видів тварин і півмільйона видів рослин. І кожен вид по своєму унікальний, дивовижний, фантастичний. Маленьким відвідувачам ця тема дуже цікава. Діти наввипередки піднімали руки, щоб поділитися інформацією чи першими відповісти на запитання конкурсу або вікторини. На відмінно вони справились з домашнім завданням, яке напередодні просила виконати Ніна Олексіївна. А саме, презентувати членам клубу оригінально і дохідливо одну з унікальних тварин планети. Наприклад, Юлій Борисов захоплюється вивченням динозаврів. Він готовий годинами розповідати про цих тварин та знайомити з книгами на цю тему.

Діти активно брали участь у запропонованих організаторами конкурсах, переглядали пізнавальні відеофільми, цікавились енциклопедіями та книгами. Учасники конкурсів зображали тварину за завданням, правильно закінчували прислів’я-порівняння, швидко вимовляли скоромовки про тварин, відгадували зображення тварин, стоячи спиною до монітора, малювали тварину майбутнього, давала їй назву, відгадували загадки-жарти. У конкурсі «Художник» одна дівчинка уявила, що її тварина буде називатися «верблюдоносорогозебра».

Підвівши підсумки конкурсів та вікторин, визначили переможців. Оцінювали конкурсантів за кількістю набраних імпровізованих жетончиків, якими слугували цукерки. Найбільша кількість фантиків (цукерки швидко з’їдались — Авт.) визначала першого знавця фауни Землі. Перемогу отримав постійний учасник «Лісовичка» Марк Литвинюк. Друге місце розділили Антон Пархоменко, Денис Струць та Аня Насс. Третю сходинку зайняла п’ятикласниця Кіра Неставальська.

Усі діти були дуже допитливі, кмітливі, дотепні. Серед найбільш активних були Рената Пльонкіна, Діма Губар, Настя Бухан, Єфрем Салосін, Тимофій Герасимчук, Назар Мовчан, Юлій Борисов. Окрему похвалу від керівника «Лісовичка» отримала найменша його учасниця, 6‑річна Яна Струць, яка не гірше старших дітей справлялася з завданнями, відповідала, відрізняючись дитячою мудрістю. Після конкурсів і розваг «лісовички» смакували гарячим чаєм та тортом.


Автор: Олена МАРЕНИЧ


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації