Вхід | Реєстрація

Поросятко за 130 гривень

Поросятко за 130 гривень

— Хіба таке сьогодні можливе? — запитає читач. Так, цілком. Але тільки на сільському святі у Михайлівці.
У суботу 7 жовтня на день села до місцевого клубу зійшлися і з’їхалися мешканці Михайлівки та навколишніх сіл: Гнатівки, Червоної Орільки та Заорілля. Організатори свята головний спеціаліст відділу ЖКГ виконкому селищної ради Володимир Лях та директор клубу Маргарита Чистоклет хвилювалися, що прогнозована негода зіпсує захід. На диво, осінь подарувала чудовий день.

Перед офіційною і концертною програмою у приміщенні закладу культури для односельців розташувалися виставки місцевих умільців: дитяча «Осінні кольори» (малюнки, витинанки, поробки); виконуючої обов’язки директора школи Оксани Ковальчук (декупаж, в’язання гачком, батік, вишивка бісером і стрічками, ручне ткацтво, розпис по дереву, графіка, живопис); майстрині петриківського розпису Тетяни Дяченко (розписані ложки, сито, пляшки, дошки) та вишивані бісером ікони Тамари Лях і Світлани Дзиги.

Близько третьої години дня розпочався концерт. Ведуча Маргарита Чистоклет зазначила, що справжньою окрасою михайлівського краю є прості люди, які трудяться на цій землі. Для них прозвучали пісні. А яке ж свято без почесних гостей? Спонсорами заходу виступили місцеві керівники агроформувань Артур Шеремет та Віктор Ткач, які постійно фінансують сільські заходи. Запрошений на свято заступник голови ОТГ Володимир Стрілець вручив грамоти спонсорам і організаторам заходу. Щиро привітали глядачі і гостя урочистостей, депутата обласної рада Гошгара Мухтарова.Артур Шеремет зазначив на широкий загал, що цього року Михайлівка і Гнатівка матимуть гарне освітлення. Планується відремонтувати своїми силами місцевий клуб та реорганізувати у комбінат школу.Мешканці села сподіваються, що в майбутньому їхня школа відродиться.

Гордістю сільської громади є хлопці, які перебувають в АТО: Анатолій Мошура, Андрій Лиспух, Сергій Сипало. Згадали на святі та привітали дві подружні пари, які прожили 59 років. Вони стали на весільний рушник у далекому 1958 році 6 і 7 вересня. Це сім’ї Анатолія і Олександри Пальох та Олександра і Ганни Чалих. А найстаршою в громаді є жителька Гнатівки Варвара Антонівна Чухно, яка народилася у 1919 році і в листопаді цього року відзначатиме 99‑річчя. Наймолодший шлюб у Ярослава і Карини Шевцових, які нещодавно побралися. Відзначили на святі й новонароджених . Це Таня Нушель, Іван Півень та Сергійко Порохня. Щиро привітали оплесками і подарунком гордість Михайлівки: чемпіона, спортсмена Михайла Ляха. У номінації «найкращий двір» відзначили оселі Володимира Бобра з Михайлівки, Тетяни Полончук із Заорілля, Миколи Рижого з Гнатівки. Усім, кого вітали, самодіяльні артисти дарували концертні номери. Їх виконували школярі Тихін Кухта, Таня Шпак і Лєра Онищенко, танцюристи Уляна Шебеда і Віка Нушель, Наталія Кирилюк, вокальний ансамбль «Михайляночка» та незмінні місцеві актори колективу «Скарб», котрі розважали глядачів жартівливими сценками, Зінаїда Михайлюк, Наталія Шпак, Юрій Кравчук, Валентина Попович, три Наталії: Солдатенко, Лебеденко, Свічкар. За традицією, присутніх у залі пригощали салом та наливали сто грамів оковитої.

Далі святкове дійство перемістилося на подвір’я, де люди танцювали під спів ляшківчанина Віталія Молодана, пригощалися пловом. До розважальної програми додалися конкурси з гарними призами, які підготувалала директор клубу. Родзинкою розваг стало проведення аукціону. Процес виявився запальним. На торги були виставлені 7 лотів. Перша ціна становила 10 гривень. У результаті аукціону порося було продане за 130 гривень, пральний порошок за 120, пляшки горілки та шампанського за 120 і 110, два мішка зерна по 120 і 130, пляшка коньяку аж за 300. Веселилися учасники свята до півночі.


Автор: Олена МАРЕНИЧ


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
15 жовтня 2017, 16:08 | Царичанка | Цікаве
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації