Вхід | Реєстрація

Екс-шерифа Кобеляччини затримали за підозрою у здирництві

Екс-шерифа Кобеляччини затримали за підозрою у здирництві

11 жовтня співробітники прокуратури та СБУ затримали полковника поліції Василя Овчаренка. Кобелячанам він відомий тим, що кілька місяців керував місцевим відділом поліції.

Нагадаємо, що Василя Овчаренка призначили керувати Кобеляцьким відділом поліції 30 січня 2016 року. Він змінив на цій посаді Володимира Федана. А вже у травні 2017-го Володимир Федан повернувся у Кобеляки із Лубен, де теж очолював місцеву поліцію. Натомість у Лубни поїхав Овчаренко.

І ось 11 жовтня численні електронні ЗМІ розповсюдили інформацію про те, що Василя Овчаренка затримали за підозрою у здирництві. Зокрема, про це повідомив інтернет-ресурс «Полтавщина». Поліцейського привезли на Полтавщину з Донбасу, де він перебував у зоні АТО. Йому інкримінують злочин, передбачений статтею 368 Кримінального кодексу України, — одержання неправомірної вигоди службовою особою, що займає відповідальне становище. Разом із ним затримали ще двох працівників Лубенського відділу поліції.
Потрібно відзначити, що Василь Овчаренко практично скрізь, де працював, ставав фігурантом різних скандалів. Щоправда, за період своєї роботи в Кобеляках нічим особливим відзначитися не встиг. Єдине, що про нього було відомо, так це те, що колишній міліціянт не пройшов атестацію в поліції. Але поновився на роботі через суд. А ось у Миргороді, де він працював перед призначенням у Кобеляки, покінчив самогубством один із поліцейських, підлеглих Овчаренку. Перед гучним затриманням був скандал і в Лубнах. Там порізала собі вени працівниця канцелярії відділу поліції. Нібито Овчаренко вимагав від неї звільнитися з роботи.

Зараз же, за інформацією різних інтернет-ресурсів, Овчаренко разом із підлеглими вимагав «дань» із одного з підприємців, який займається обробітком деревини. Бізнесмен кілька разів заплатив правоохоронцям. Але апетити у тих росли і підприємець «здав» їх працівникам СБУ.

Зараз по Кобеляках ширяться чутки про те, що у свій час Овчаренко обклав «даниною» і декого з місцевих бізнесменів. Більше того, вимушені були платити своєму начальнику і самі поліцейські. Але офіційно цю інформацію ніхто не підтверджує. І, за даними «ЕХО», жодних слідчих дій, пов’язаних із затриманням колишнього начальника поліції, у Кобеляках не проводять.

Через кілька днів після гучного затримання стало відомо, що 15 жовтня Василя Овчаренка випустили на волю під заставу у 125 тисяч гривень.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
20 жовтня 2017, 14:57 | Лубни | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації