Вхід | Реєстрація

Найтемніше — у Кобеляках

Найтемніше — у Кобеляках

Жителі райцентру почали скаржитися на те, що вуличне освітлення в місті вмикають надто пізно. І освітлюються міські вулиці лише до опівночі. Редакція перевірила, чи відповідають такі скарги дійсності і якою є ситуація з освітленням вулиць у нічний час в інших населених пунктах району.

До 12 жовтня вуличне освітлення у Кобеляках вмикали о двадцятій годині вечора. Але із вказаної дати графік, за яким ліхтарі починають світити, змінився. Можливо, кобелячани почали скаржитися не лише у редакцію і міська влада на це відреагувала. Зараз ліхтарі починають освітлювати вулиці з 19 години. Загальна кількість освітлювальних приладів, розміщених на електроопорах у Кобеляках, становить 1500 штук.

У інших населених пунктах ситуація дещо інша. У основному — краща. Редакція перевірила, коли вмикають ліхтарі вуличного освітлення у Біликах, Бутенках, а також на території прилеглих до райцентру сільрад. Інформацію нам надавали керівники органів місцевого самоврядування.

За повідомленням білицького селищного голови Юрія Латиша у селищі функціонують 350 ліхтарів. Станом на початок жовтня освітлення вмикають о 19 годині. Світять ліхтарі до 23:30. Але вже під ранок, у період з 4:30 до 5:30, освітлення вмикають знову. Це пов’язано з тим, що велика кількість жителів селища йдуть до вранішніх поїздів, щоб поїхати на роботу.

У іншому великому населеному пункті Кобеляцького району, Бутенках, ситуація з вуличним освітленням набагато краща. У всякому випадку, за словами сільського голови Миколи Скрильника, ліхтарі вмикають із 18:30 і працюють вони до шостої ранку. Спеціальні пристрої самостійно регулюють час роботи ліхтарів. Освітлення починає працювати з настанням сутінок і вимикається на світанку. Микола Скрильник розповів, що Бутенки і Бережнівка на 95 відсотків охоплені мережею вуличного освітлення, Вітрова Балка і Вишневе — на 75. Наприкінці поточного року розпочинаються роботи з відновлення вуличного освітлення в Колодяжному. Освітити Шапки і Чумаки місцева влада планує у 2018 році.

Сухинівський сільський голова Ігор Рябека повідомив, що вуличне освітлення працює в обох населених пунктах, які знаходяться на території сільради. Мова йде про Сухинівку та Лісне. На вулицях встановлені близько двохсот ліхтарів. Зараз вони починають світити із 19 години, закінчують о другій ночі. За словами сільського голови, у найближчі дні графік роботи освітлення зміниться. Освітлювати вулиці почнуть раніше.
У Кунівці вулиці освітлюють із 19‑ї до 6‑ї ранку. Є освітлення і в Колісниківці, Галях та Яблунівці. Усього встановлені і працюють близько ста ліхтарів. Щоправда, не у всіх населених пунктах вуличне освітлення працює до світанку. Сільський голова Віктор Варава поскаржився, що існує проблема з прийняттям на роботу електрика, який буде обслуговувати мережу вуличного освітлення.

Золотарівська сільська рада. Сільський голова Сергій Кобель повідомив, що освітлюються вулиці в Золотарівці, Мідянівці та Ганжівці. Графік роботи освітлення — із 18:30 до 5 ранку.

Звичайно, було б дуже цікаво почути, що думає з цього приводу міський голова Олександр Копелець. Він то звик давати інтерв’ю виключно сам собі на сторінках виключно своєї газети. З «ЕХО» міська влада спілкується виключно мовою запитів і відповідей про надання публічної інформації. Та Бог із ним, нехай би й у «Нашому місті» міський голова пояснив, чому на освітлення вулиць грошей не вистачає, а на футбол вони завжди є. А якщо Біг-Бен збудують, тоді вулиці взагалі не освітлюватимуть?


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
21 жовтня 2017, 10:23 | Кобеляки | Цікаве


1. Седой / 22 жовтня 2017, 15:25
21 век на дворе, а вы уверенно движетесь в пещеру... стыдно. Датчики освещенности+ энергосберегающие фонари (500 Вт сжигаете вместо 15-20, посчитайте разницу). Окупается за одну осенне-зимнюю кампанию.
2. ИВЕН / 22 жовтня 2017, 16:45
в КОБЕЛЯКАХ вуличне освітлення -це вотчина святої трійці-(санич+зіна+ну і ісполнітель(він же і откачник) проця

хто ще цього не поняв---то вдивися хорошо в їхні худенькі(бідненькі).....
3. Чудо Юдо / 23 жовтня 2017, 09:35
1.Седой
«21 век на дворе, а вы уверенно движетесь в пещеру... стыдно. Датчики освещенности+ энергосберегающие фонари (500 Вт сжигаете вместо 15-20, посчитайте разницу).»

Бутенках, ситуація з вуличним освітленням набагато краща. У всякому випадку, за словами сільського голови Миколи Скрильника, ліхтарі вмикають із 18:30 і працюють вони до шостої ранку. Спеціальні пристрої самостійно регулюють час роботи ліхтарів. Освітлення починає працювати з настанням сутінок і вимикається на світанку.

Такий продвінутий, а читати не уміє.
Чи українська мова важко дається? Слова позабував?
4. Седой / 23 жовтня 2017, 13:14
И где в вышеприведенном тексте про энергосберегающие светильники или технологии? Фотовыключатели не панацея, летом не мыть фотоэлемент и ему сумерки круглые сутки с ранней осени до поздней весны :) Мову не забув, але соромно останнi три роки використовувати Перетерплю до кращих часiв. :)
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації