Вхід | Реєстрація

Козацький квест у БДЮТі

Козацький квест у БДЮТі

Напередодні Дня українського козацтва у Будинку дитячої та юнацької творчості відбувся пізнавально-розважальний захід, який мав назву «Козацький квест».

У квесті взяли участь команди «синіх» та «жовтих», учнів Царичанської опорної і Бабайківської шкіл. У кожній команді було по 20 гравців.

Учасники обирали назву команди, вирішували задачі на логіку, шукали козацькі реліквії, відповідали на вікторину з історії українського козацтва, демонстрували козацьке вбрання, розказували вірші, співали.

У ході змагань організатор заходу Надія Ніконюк давала учасникам гри підказки, щоб перейти до наступної сходинки, яка наближала до перемоги. Якість та правильність відповідей оцінювалася за п’ятибальною системою. Якщо гравці не знали відповіді, то дозволялося звернутися до друга, батьків, учителів, старших товаришів, зателефонувавши їм. Можна було «купити» підказку для відповіді. Ціною слугувало виконання творчого завдання. Наприклад, заспівати пісню чи продекламувати вірш на козацьку тему. Головною умовою було, щоб виступ був оригінальним. Зі слів Надії Ніконюк, на всіх етапах квесту завдання були підібрані так, щоб дитина могла розкрити свої здібності якнайповніше. Оскільки гра була командною, то важливою складовою для дітей у процесі змагань було відчуття злагодженості. А головне — почуття гумору та самоіронії. Діти знають, що запорізькі козаки могли жартувати і кепкувати з самих себе. Тому програма гри була густо пересипана жартами.

Дітям сподобались завдання: розшифровка листа, демонстрація народних висловів шляхом міміки, викладання фігури козака з картоплі, буряка та сірників, складання розповіді про своє село, добір прикметників, що характеризують козака.

Нагородою для учасників козацького квесту було смакування картоплею з салом та хрумкими солоними огірочками.
Продовженням теми козацтва для учасників заходу стала пізнавальна поїздка на острів Хортиця, до колиски Запорізької Січі. Але це вже інша розповідь.


Автор: Олена МАРЕНИЧ


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації