Вхід | Реєстрація

І Могилів відсвяткував

І Могилів відсвяткував

14 жовтня Могилів завершив цикл сільських свят у Царичанському районі, які традиційно проходять восени.
О 12:00 народ поспішав до Будинку культури, біля якого розташувалися торговельні ряди, виставки народних умільців та святково прибрані і гарно оздоблені ятки, начинені усілякою їстівною смакотою. Їх  представили два дитсадки, школи і сільська рада Могилівської громади. Відбувся імпровізований конкурс на кращу ятку. Кожна команда на свій захист співала пісню. Переваги нікому не надали. Натомість кожен колектив ятки від голови Могилівської ОТГ Валерія Дружка отримав пляшку шампанського.
Офіційна частина сільського заходу розпочалася на площі перед клубом. Помічник депутата Ігор Пилявець та сільський голова Валерій Дружко відзначили подарунками, грамотами та грошовою допомогою громадян села, яким виповнилося по 90 років, тих односельців, які понад 30 років потрудилися на благо могилівського краю, а також багатодітні сім’ї та ті, що мають дітей під опікою.
На сільському заході вшанували хвилиною мовчання тих, хто загинув у Другій Світовій війні та на сході України. Спонсори дня села, орендодавці і підприємці громади накрили святковий стіл для учасників АТО. Для воїнів лунали пісні, присвячені їхній мужності і звитязі.
Організатори свята директор Могиліського БК Віктор Коновий і директор СБК (Зоря) Ірина Сирота підготували для односельців концертну програму, у якій взяли участь учні Могилівської ЗОШ І-ІІІ ступенів та учасники художньої самодіяльності.
Відбувся і розіграш безпрограшної лотереї. Було реалізовано 600 квитків вартістю 10 гривень. Призи були різноманітні. Головний приз, баранчик, дістався школяру Кості Івженку.
Місцеві кухарі Анна Яценко та Марія Кабро приготували картоплю та юшку, а Тетяна Мізь — борщ і кашу. Так що святкуючим було чим посмакувати.
 Для мешканців громади було представлене циркове шоу ліліпутів.
Танцювальну програму для своїх земляків підготував Микола Манза. Люди розважалися до самої півночі.
 


Автор: Олена МАРЕНИЧ


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації