Вхід | Реєстрація

У Лубнах засудили обвинуваченого у зґвалтуванні до 7 років позбалення волі

У Лубнах засудили обвинуваченого у зґвалтуванні до 7 років позбалення волі

Лубенський міськрайонний суд засудив 42-річного не працюючого громадянина без постійного місця проживання.

За інформацією прокурора відділу прокуратури Полтавської області Валентини Кармазиної, у квітні 2017 року о 1 год. 20 хв. в одному із сіл Лубенського району чоловік попросився переночувати. Господині оселі він представився другом її молодшого сина. Нічого не підозрюючи, жінка погодилася, пригостила його вечерею, наливши навіть кілька чарок. А через 2 години гість «віддячив» за гостинність погрозами та зґвалтуванням.

Уранці з нічним гостем вже розмовляли працівники поліції. Під час особистого обшуку у нього виявили понад 10 г канабісу. Експертиза підтвердила, що того дня він перебував не лише у стані алкогольного, а й наркотичного сп’яніння.

«У судовому засіданні молодший син розповів, що не знає обвинуваченого, хоча припускає, що міг його колись бачити», - розповіла прокурор.

Після злочину стан здоров’я потерпілої погіршився. Майже через 2 місяці вона померла.

Вироком суду 1-ї інстанції зловмисник засуджений до 5 років позбавлення волі за ч. 1 ст. 152 (зґвалтування), ч. 2 ст. 153 (задоволення статевої пристрасті неприродним способом із погрозою застосування насильства особою, яка раніше вчинила зґвалтування), ч. 1 ст. 309 (незаконне придбання та зберігання наркотичного засобу без мети збуту) КК України. Однак рішення суду оскаржене усіма сторонами процесу. Безпосередньо прокуратура вимагає суворішого покарання – 7 років позбавлення волі.


Автор: Прес-служба прокуратури Полтавської області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
27 жовтня 2017, 12:15 | Лубни | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації