Вхід | Реєстрація

Майбутнє - в надійних руках

У кінці грудня, підводячи підсумки господарської діяльності міста за рік минулий, миргородці називають імена своїх найкращих людей, які сумлінно й самовіддано працювали на благо нашої громади. Неоціненним набутком усіх є успіхи й перемоги наших співвітчизників. Але особливої пошани і захоплення заслуговують досягнення юних миргородців.
Їхнє ставлення до навчальної діяльності, усвідомлення пріоритету ґрунтовних знань свідчать про серйозне розуміння проблем сьогодення та бажання у майбутньому відшукати шляхи їх розв’язання. Приємною несподіванкою і відкриттям для мене стала зустріч із представником юної наукової еліти нашого міста Володимиром Різніченком (на знімку), учнем 9-Г класу гімназії імені Т.Г.Шевченка, який став переможцем Х Загальноміського рейтингу популярності «Людина року – 2009» у номінації «Учень року».
Кожному, хто з ним спілкується, відразу впадають в очі неординарність мислення цього хлопчика, зрілість поглядів, упевненість у собі, уміння лаконічно формулювати думку. Володя, незважаючи на його юний вік, уже встиг відчути смак не однієї перемоги. Він має диплом переможця заключного етапу Всеукраїнської олімпіади з історії. Посів ІІІ місце у ІІІ (обласному) етапі Всеукраїнської олімпіади з української мови та літератури, ІІІ місце у ІІІ (обласному) етапі Всеукраїнської олімпіади з хімії. Але це не завадило йому визначити першочергові пріоритети, виробити струнку програму власних дій. При цьому слід зазначити, що його успіхи – це не тільки результат чудових природних здібностей, а й вихованого з дитинства сумлінного ставлення до праці. Не останню роль у цьому зіграли його мама, Ольга Вікторівна Різніченко, та бабуся, Тамара Йосипівна Саприкіна, педагоги за освітою, а також тато Віктор Григорович Різніченко - інженерно-технічний працівник.
Оцінюючи їхній вклад у розвиток власних здібностей, Володя говорить: «Сім’я – це першооснова формування особистості, вона спонукає до активних дій, дає поштовх для отримання результату. А далі йде школа». Із цим, безперечно, не можна не погодитися. Велика роль у формуванні міцних ґрунтовних знань хлопчика належить педагогам гімназії імені Т.Г.Шевченка. Володя висловлює щиру вдячність класному керівникові 9-Г класу Валентині Григорівні Карабут, а також адміністрації, іншим талановитим педагогам свого навчального закладу, які розуміють і підтримують його. Високо оцінили здібності та особисті досягнення Володимира Різніченка місцева влада, міський та обласний відділи освіти. Він отримує стипендію міської ради, призначену для підтримки обдарованих дітей. А у грудні 2009 року, завдяки клопотанню обласної ради, Володя як єдиний представник від Полтавської області був удостоєний зустрічі з Президентом України Віктором Ющенком, під час якої був нагороджений Похвальною грамотою, золотим годинником від Президента та став стипендіатом Президентського фонду.
Володимир Різніченко ґрунтовно вивчає всі предмети, але особливо захоплюється історією, правознавством, іноземними мовами, рідною мовою та літературою, бо вважає себе гуманітарієм. До того ж у 2009 році закінчив дитячу музичну школу імені А.П.Коломійця по класу акордеону. На запитання, ким він бачить себе в майбутньому, Володя відповів, що мріє працювати у сфері міжнародних відносин, бо любить подорожувати, вивчати історію своєї та інших країн, вважає, що іноземні мови дуже необхідні в житті сучасної людини. Тож, як бачимо, майбутнє нашої країни - в надійних руках. Побажаємо ж Володі успіхів у здійсненні його мрій та реалізації планів!

Автор: Ольга ЧЕРКАСЬКА, газета «Миргород наш дім» №6


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
15 лютого 2010, 16:42 | Миргород | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації