Вхід | Реєстрація

Учні міських шкіл відзначили кельтське свято

Учні міських шкіл відзначили кельтське свято

У п’ятницю в навчально-виховному комплексі №1 та ЗОШ №2 відбулись тематичні дні, присвячені західноєвропейському святу Хелловін.

 

З історії свята

Хелловін — сучасне свято, яке походить від старовинного кельтського. Святкується в ніч проти 1 листопада. Після прийняття християнства його святкували як «надвечір’я Дня всіх святих». Найгучніше відзначається в Ірландії, Великій Британії, США й Канаді. Не будучи державним святом, за популярністю Хелловін поступається лише Різдву.

На думку багатьох дослідників, Хелловін є християнізованим святом, що походить від кельтських святкувань жнив та днів мертвих.

Під час святкування Хелловіну відбувається традиційне випрошування цукерок дітьми, відвідування тематичних костюмованих вечірок, прикрашання оселі та будівель, вирізання ліхтаря з гарбуза, розведення вогнищ, розігрування, розповідання моторошних оповідок.

 

«The Halloween party»

Саме таку назву отримав тематичний день у НВК №1. Організацією заходу займалися школярі, які входять до учнівського самоврядування «Старшокласник». Вони організували виставку на першому поверсі школи. Протягом дня діти ходили в костюмах. Працювала спеціальна майстерня з нанесення гриму, яку міг відвідати кожен бажаючий. На одній із перерв школярі влаштували флешмоб-фотосесію.

Також був проведений конкурс «Моторошний гарбуз». Його переможцями стали 10 клас, 6‑А та 5‑Б. Їх нагородили грамотами й цукерками.

Користуючись нагодою, президент «Старшокласника» Даша Свячена і її замісник Юля Туровська подякували адміністрації школи й учителям за допомогу у проведенні «The Halloween party», а також всім школярам, які взяли участь у заходах.

 

Кожен урок стосувався Хелловіна

У «другій» школі західноєвропейське свято вивчали в 2‑Б класі. Як розповіла класний керівник Олена Душка, практика проведення тематичних днів є традиційною. Наприклад, на Покрову діти вивчали історію козаків. Цього ж дня всі уроки були пов’язані з Хелловіном:

— По-перше, усі учні прийшли в казкових костюмах. По-друге, принесли з собою гарбузи (світильники Джека). Вони познайомились з історією та традиціями святкування Хелловіна, грали в ігри, розгадували ребуси. Не дивлячись, чи це була математика, чи читання, зміст уроку стосувався атрибутів свята.

Узагалі, зі слів Олени Душки, з цим святом вона знайомить учнів більше десяти років. На думку вчителя, про нього теж варто знати, оскільки з кожним роком відзначення Хелловіна в нашій державі набуває значного поширення.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
2 листопада 2017, 17:02 | Кобеляки | Цікаве
1. Седой / 3 листопада 2017, 11:10
"Під час святкування Хелловіну відбувається традиційне випрошування "- ключевая фраза! Теперь понятно, почему на Украине так почитают этот ужасный «праздник»
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації