Вхід | Реєстрація

Миргородські краєзнавці - перші в Україні

Три роки поспіль я відвідую заняття пошукового загону «Скіф» міської станції юних туристів, яким керує Кіріченко Іван Іванович. За цей час, разом зі своїми однолітками, учнями спеціалізованої школи №5, ми навчилися долати різноманітні природні перешкоди, в’язати туристські вузли, розпалювати багаття та встановлювати намети. Ми здійснили цікаві подорожі по місту та за межі Миргородського району.
Брали участь у різноманітних туристських змаганнях, але найбільших досягнень нам вдалося здобути під час проведення туристсько-краєзнавчих пошукових експедицій.
Серед них - Всеукраїнські експедиції «Краса і біль України», «Історія міст і сіл України», «Збережемо пам’ять про подвиг», «Шляхами подвигу і слави» та інші. Наші роботи неодноразово були переможцями міських та обласних конкурсів. Але найбільшим досягненням стало те, що нам вдалося здобути перемогу у Всеукраїнській експедиції «Історія міст і сіл України».
Дуже приємно, що серед 180 робіт, надісланих з усієї України, наша робота визнана найкращою. На мій погляд, це сталося з двох причин : по-перше, наш керівник постійно нас налаштовував тільки на перемогу; по-друге, ми обрали цікаву тему про наше рідне місто Миргород та його знаменитий курорт. Ми опрацювали більше п’ятдесяти літературних джерел у бібліотеках міста. Зустрілися з директором народного музею курорту «Миргород» Шкурком А. О., який допоміг нам у зборі матеріалів. Ми відвідали могили І.А.Зубковського та його друга, автора проекту знаменитої водолікарні, О.Г.Сластьона, що знаходяться на Троїцькому цвинтарі. Також схилили голови біля могили почесного громадянина міста, одного з найбільш відомих керівників курорту Ігнатенка Івана Овсійовича. Побували на вулиці Троїцькій біля будинку засновника Миргородського курорту І.А.Зубковського.
На цьому будинку знаходиться меморіальна табличка, в розробці якої, ще десять років тому, брали участь наші старші попередники, члени пошукового загону «Скіф», до речі, також учні школи №5: Зайцева Аня, Соболєва Таня та інші. Цікаву та змістовну екскурсію територією курорту провів для нас колишній заступник директора з капітального будівництва - Климко Михайло Васильович. Він брав безпосередню участь у будівництві мосту через річку Хорол, Палацу культури, бювету та санаторіїв. Тож завдяки таким людям громадяни нашої держави мають змогу відвідувати наше рідне місто та його перлину – курорт «Миргород». На днях надійшов лист із Києва про нагородження членів нашого пошукового загону оздоровчою путівкою до центрального табору туристського активу, що знаходиться в Карпатах.

Автор: Дмитро МАКСИМЕНКО, староста пошукового загону «Скіф» міської станції юних туристів, учень 7-А класу СШ І-ІІІ ст. №5


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
15 лютого 2010, 16:51 | Миргород | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації