Вхід | Реєстрація

Люди масово отримують ID-картки

Люди масово отримують ID-картки

Виявляється, що паспорти нового зразка користуються популярністю навіть більшою, аніж закордонні біометричні. У основному це пов’язано з тим, що зараз громадянські паспорти повинні мати діти від 14 років.

Здавалось, ажіотаж навколо безвізового режиму і, як наслідок, збільшення кількості українців, котрі замовляють біометричні паспорти, уже має стихнути. А з ним — поменшати черги біля відділень Державної міграційної служби. Та минуло вже чотири місяці з дня запровадження безвізу, а кількість звернень до ДМС лише зростає. Але зовсім не замовлення закордонного біометричного паспорта є найбільш популярною послугою. Найчастіше замовляють так звані ID-картки. Це — паспорти громадян України нового зразка.

Як пояснила редакції Юлія Котенко, керівник Кобеляцького районного відділення ДМС, збільшення кількості замовлень на нові паспорти має своє логічне пояснення. Це пов’язано зі змінами у законодавстві. Із 1 листопада 2016 року юні українці почали отримувати паспорти не з 16 років, як до цього, а з чотирнадцяти.

З початку 2017 року 14-16-річні жителі Кобеляцького району почали масово отримувати ID-картки. Їх приймають без черги. Усі послуги надаються безкоштовно. Юлія Котенко особливо наголосила на тому, що не потрібно приносити з собою фотографії та копії будь-яких документів.

Для того, щоб подати заявку на отримання паспорта вперше, необхідно мати з собою:

  • свідоцтво про народження;
  • ідентифікаційний код;
  • паспорти батьків дитини (оригінали).

Змінити паспорт старого зразка на ID-картку можуть громадяни у будь-якому віці. Але для них ця послуга вже буде платною. Звичайне оформлення паспорта протягом 20 робочих днів коштує 279 гривень, термінове (протягом 10 робочих днів) — 366. Паспорт має термін дії, який становить 10 років.

Для того, щоб порівняти, наскільки збільшилась кількість бажаючих отримати нові паспорти, Юлія Котенко навела статистичні дані. Станом на початок жовтня минулого року районним відділенням ДМС було видано 300 ID-карток. Зараз за цей же період — 1205. Тобто, кількість звернень зросла у чотири рази. Цим і пояснюються черги.

Кількість бажаючих отримати біометричні паспорти для виїзду за кордон, у порівнянні з минулим роком, також суттєво зросла. Станом на 13 жовтня 2016 року було видано 919 паспортів, зараз — 1585. Із них термінових — 505.

Цікаво, що вже у минулому році жителі району віддавали перевагу саме біометричним паспортам. Документи звичайного зразка замовили лише дев’ять чоловік. Напевне, не дивлячись на притаманний українцям скепсис, земляки таки вірили, що безвізовий режим з Європою стане дійсністю.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
8 листопада 2017, 09:12 | Кобеляки | Цікаве
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації