Вхід | Реєстрація

Про гаряче харчування та бюджет

Про гаряче харчування та бюджет

25 жовтня у приміщенні адміністрації відбулося засідання колегії, куди були запрошені начальники та представники управлінь, організацій, установ, громад, директори освітніх закладів.

На порядку денному стояло три питання. Про підсумки виконання Програми соціально-економічного та культурного розвитку району за 9 місяців 2017 року доповіла завідуюча сектором економічного розвитку і торгівлі райдержадміністрації Олена Євтушенко.

З підсумками виконання бюджету району та районного бюджету за вищезазначений період присутніх ознайомила Ірина Смоляга, начальник фінансового управління. Доповідач звернула увагу на видатки загального фонду районного бюджету, яких виконано в сумі 58840300 гривень і які у порівнянні з відповідним періодом минулого року збільшилися на 19097600 гривень. Крім того, заборгованості з виплати заробітної плати та оплати за спожиті енергоносії по бюджетних установах, що фінансуються з місцевих бюджетів, немає.

Про стан харчування у навчальних закладах Царичанського району розповів начальник відділу освіти райдержадміністрації Сергій Китайгора. Він повідомив, що 352 учні (83 відсотки) у школах, підпорядкованих районному відділу освіти, отримують гаряче харчування. У закладах Царичанської ОТГ харчуються 1299 учнів (92 відсотки). У Ляшківській громаді — 183 учнів (96 відсотків), Могилівській — 197 дітей (61 відсоток). Учні початкових класів на сто відсотків охоплені гарячим харчуванням за рахунок бюджету, школярі 5–9 класів — на 85,6 відсотків, 10–11 класів — 68 відсотків. Майже у всіх школах сніданок організований за кошти батьків, а обід — за бюджетні кошти. Вартість харчування за 2017 рік у середньому становить 13,07 гривень. За рахунок місцевого бюджету для 1041 учня початкових класів організоване безкоштовне харчування. Сюди входять і діти пільгових категорій: 48 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, 205 дітей із сімей, котрі отримують допомогу відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям», 40 дітей з інвалідністю, чотири дитини з особливими освітніми потребами, які навчаються в інклюзивних класах, 51 дитина, батьки яких беруть або брали участь в АТО, чотири дитини внутрішньо переміщених осіб. По Ляшківській та Могилівській громадах 66 учнів з багатодітних сімей харчуються безкоштовно.

Що стосується технічного обладнання харчоблоків, то за рахунок бюджетних, батьківських та спонсорських внесків були придбані електроплити у Царичанську філію І-ІІ ступенів, Михайлівську ЗОШ І-го ступеня, Ляшківську ЗОШ. Проведено реконструкцію системи вентиляції харчоблоку Царичанської опорної школи, заміну системи водопостачання харчоблоку Бабайківської ЗОШ, та заміну опалення харчоблоку Ляшківської школи.

Гарячим харчуванням охоплено і 667 вихованців ясла-садків району. З них безкоштовно харчуються 2 дітей під опікою, 26 дітей з малозабезпечених сімей, 10 дітей учасників АТО. Відповідно до рішень сесій сільських рад — засновників дошкільних установ, у Царичанці батьки сплачують за харчування 80 відсотків від загального розміру оплати, у сільських ДНЗ селищної ради — 40 відсотків, у Ляшківському дитсадку — 50 відсотків, у інших дошкільних установах — 40 відсотків. Вартість дітодня по дитячих садках району за вересень становила 19,50 гривень.

Є і проблемні питання, які треба вирішувати. У Царичанському аграрному професійному ліцеї взагалі відсутнє гаряче харчування дітей. Потребує оновлення технологічне та холодильне обладнання харчоблоку в Могилівській ЗОШ І-ІІІ ступенів. Тут треба замінити і вентиляційну систему, а в Бабайківській школі — каналізаційну.

Наприкінці колегії присутні послухали розповідь про життя Преображенської школи від директора Тетяни Кудрявцевої. Начальник місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Олександр Криворучко повідомив про види юридичних послуг, що надає центр, та попрохав запрошувати його на шкільні заходи.


Автор: Олена МАРЕНИЧ


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
3 листопада 2017, 16:10 | Царичанка | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації