Вхід | Реєстрація

Шашковий турнір з нагоди ювілею

Шашковий турнір з нагоди ювілею

4 листопада 2017 року в місті Кобеляки проходив турнір з шашок з нагоди 75-річчя відомого в області ентузіаста фізичної культури та спорту, чудового організатора різноманітних змагань Олексія Григоровича Жука.

Позмагатися прибули шашкісти, які добре знають Олексія Жука, незліченну кількість раз пересікалися з ним на районних та обласних турнірах. От і цього разу прибули представники з сіл Жуків, Чорбівки, селища Білики, міста Кобеляки, Козельщинського району.

Перед початком турніру ювіляра привітали: Віталій Детюк – голова Кобеляцької РО ВФСТ «Колос», Віктор Колісник – багаторічний голова Кобеляцької районної організації товариства «Колос», Георгій Горгола – голова районної федерації шашок. А далі розпочалися  змагання, які  проходи за швейцарською системою з 7 турів при контролі часу 10 хвилин кожному учаснику на всю партію. Проводилося комп’ютерне жеребкування. Склад учасників був досить сильний: кандидати в майстри спорту Анатолій Остапченко (Козельщинський район), Георгій Горгола, Олександр Гавриш, Ігор Дяченко та Олексій Жук (Білики), першорозрядники Володимир Кухаренко, Микола Ворошило, Віктор Пищита, Володимир Крайник (Кобеляки), Микола та Олександр Жуки (Жуки), Олексій Хурса (Чорбівка).

З перших турів зав’язалася безкомпромісна боротьба. Спочатку в лідери вийшли Володимир Кухаренко і Георгій Горгола, які після двох турів набрали максимальну кількість очок. В третьому турі вони зійшлися в очному протистоянні, але виявити переможця не змогли – нічия. Після 4 туру одноособовим лідером стає вже Анатолій Остапченко, який має в своєму активі 3,5 очки. але й він не довго перебуває на вершині турнірної таблиці, адже в шостому турі поступається Ігорю Дяченку. І ось вирішальний тур в якому білицькі шашисти Георгій Горгола та Ігор Дяченко протистоять один одному. Однак досягти перемоги ніхто не зміг, лише нічия. І це дало можливість іншим учасникам із групи лідерів скористатись моментом і вийти вперед, що вони і зробили. Отже, підсумкові результати змагань такі:

1 місце – Володимир Кухаренко – 5,5 очок;

2 місце – Анатолій Остапченко – 5 очок;

3 місце – Георгій Горгола – 5 очок.

Олексій Жук набрав 4,5 очки і посів 5 місце. Два учасника Георгій Горгола та Ігор Дяченко пройшли турнір без поразок, але задовольнилися лише 3 та 4 місцями.

Переможець та призери були нагороджені грамотами Кобеляцької РО ВФСТ «Колос» та грошовими призами, які надав Микола Жук, депутат обласної ради, рідний брат ювіляра


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
7 листопада 2017, 15:33 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації