Вхід | Реєстрація

Жителі Дрижиної упіймали на цвинтарі вандала

Жителі Дрижиної упіймали на цвинтарі вандала

Пригода сталася 6 листопада. Одна з місцевих жительок, проїжджаючи повз сільський цвинтар, помітила там незнайомого їй чоловіка. І здійняла тривогу.

Якщо бути зовсім точним, то підозрілого незнайомця та мікроавтобус «Мерседес» пильна мешканка Дрижиної Греблі помітила ще зранку. Але спочатку тривоги не здійняла. Дещо пізніше цього чоловіка побачили на місцевому кладовищі. І тоді вирішили перевірити, чи все там у порядку. Спочатку активність проявили місцеві жінки. Саме вони провели обстеження цвинтаря. Коли ж виявили, що навколо кількох могил хтось зняв металеві огорожі, резонно вирішили, що це справа рук чужинця, якого бачили поряд із селом. А той, помітивши жінок, кинувся навтьоки. Та вже через кілька хвилин на місце події почали прибувати буквально підняті по тривозі місцеві жителі. Адже у Дрижиній Греблі, як і в багатьох інших населених пунктах, неодноразово фіксувалися випадки крадіжок на цвинтарях. Злодії, як правило, викрадають металеві частини огорожі навколо могил, щоб потім здати їх на металобрухт.

Спільними зусиллями люди затримали молодика, якого бачили на кладовищі. Підозрілого чоловіка передали співробітникам поліції. У машині нібито виявили сліди фарби зі знятої огорожі. Хоча самих металевих виробів у «Мерседесі» не знайшли. У чоловіка, ймовірно, був спільник, пошуками якого зайнялися поліцейські.

Володимир Федан, начальник Кобеляцького відділу поліції, прокоментував подію наступним чином:

— Передусім, хочу висловити велику вдячність пильним і небайдужим людям. У цей день, у понеділок 6 листопада, до відділу поліції надійшли три телефонні повідомлення про можливі правопорушення. Двічі люди повідомляли про вирубку дерев. Наші працівники виїжджали на місце. Під час перевірки стало зрозуміло, що у громадян, які пиляють дерева, є в наявності всі дозвільні документи. Тобто, про кримінал у тих двох випадках не йдеться. Але ще раз підкреслюю, що люди зробили дуже правильно, коли одразу зателефонували в поліцію. Так було і в Дрижиній Греблі. У цьому випадку свідомі громадяни не лише зателефонували на 102, а й затримали підозрілу особу. Отака активність радує, адже побороти злочинність можна лише зусиллями всього суспільства, а не одних лише правоохоронців. Зараз ми працюємо із затриманим. Про результати повідомимо дещо пізніше.

За інформацією, яку надала інспектор відділу поліції Анастасія Вітрук, у крадіжці підозрюють раніше судимого 39-річного мешканця Лубен. При огляді місця події поліцейські встановили, що чоловік зняв металеву огорожу з шести могил. З місця події були вилучені 20 металевих секцій та автомобіль, на якому пересувався підозрюваний. По даному факту розпочате кримінальне провадження за частиною 3 статті 297 Кримінального кодексу України («Наруга над могилою, іншим місцем поховання вчинене з корисливих або хуліганських мотивів»). Злочинцеві загрожує покарання до семи років позбавлення волі. Триває досудове розслідування. Встановлюється причетність цієї особи до інших злочинів, вчинених на території Кобеляцького району.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
8 листопада 2017, 10:20 | Кобеляки | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації