Вхід | Реєстрація

Інна Коба: «Я теж хочу, щоб вода була по 1 копійці!»

Інна Коба: «Я теж хочу, щоб вода була по 1 копійці!»

Майбутній голова Новосанжарської об’єднаної громади розповіла про скейтодром у парку Нових Санжар, про нові ліхтарі у Зачепилівці та партійні прапори у селищній раді.

Через тиждень після виборів ми зустрічаємося із селищним головою Інною Кобою. 29‑го жовтня вона перемогла на перших виборах голови Новосанжарської об’єднаної громади. У короткому інтерв’ю для «ЕХО» вона розповідає про перші кроки на новій посаді.

— До складу Новосанжарської об’єднаної громади входитиме і село Зачепилівка. Які проблеми там потрібно вирішити у першу чергу?

— Один із перших кроків — необхідно виготовити генеральний план села. Це — головний документ населеного пункту. Наступні кроки — заходи із благоустрою. Потрібно у кількох місцях замінити водогін там, де взимку він перемерзає. Потім відремонтувати дорожнє покриття, провести освітлення вулиць. Під час виборчих зустрічей частина зачепилян прохала встановити дитячі майданчики. Будемо радитись із громадою і встановлювати їх там, де є найбільша потреба.

— А що зміниться наступного року в Нових Санжарах?

— Хочемо змінити вигляд центрального парку Перемоги, осучаснити його: зробити нові доріжки, встановити додаткові лавки, навесні висадити нові дерева. Крім цього, на місці довгобуду при вході в парк плануємо облаштувати для молоді скейтодром. За генеальним планом, там має бути спортивно-розважальний молодіжний центр. Якщо знайдеться інвестор, який профінансує таке будівництво, то там реально спорудити і басейн, і практично що завгодно. Але поки що плануємо принаймні місце активного відпочинку для скейтерів та іншої молоді.

— Чи буде Нові Санжари та Зачепилівку обслуговувати один комугосп? І хто очолить комунальне підприємство у Нових Санжарах?

— Буде селищне комунальне підприємство, буде кілька дочірніх підприємств, які надаватимуть кожне свій вид послуг. Посада директора комунального підприємства «Джерело» поки що вакантна. Знайти керівника плануємо до Нового року.

— Чи вивчали виборчі програми своїх конкурентів? Можливо, знайшли там якісь пункти, які побажаєте реалізувати?

— На зустрічах новосанжарці мені розповідали, що один кандидат обіцяв знизити тарифи на воду. Повірте, я теж хочу, щоб вода була по 1 копійці, але при цьому комунальне підприємство не стало банкрутом, а його працівники не стояли біля селищної ради із простягнутою рукою. У комунгоспі й так люди працювали за мізерну зарплату у важких умовах. Ми збільшили заробітну плату удвічі, але не за рахунок росту тарифу.

Щодо програм конкурентів, то спеціально я їх не вивчала. Ідей та пропозицій може бути безліч, але є Програма соціально-економічного розвитку, яку ми розробляємо і приймаємо разом із депутатами.

— Щодо депутатів. 11 місць у майбутній раді матимуть депутати від «Батьківщини». Ви не переймаєтесь тим, що більшість у раді може бути сформована навколо цієї групи і голосувати за рішення, скажімо так, орієнтуючись на партійну дисципліну?

— Я вважаю, що навіть якщо ми зайшли до селищної ради під різними партійними прапорами, нас повинен об’єднати один прапор — синьо-жовтий. А партійні пазли мають складати одну картинку — герб Нових Санжар. Я гадаю, що виборці, принаймні на місцевому рівні, обирають людей, а не партію. І переконана, що цих людей об’єднує бажання бачити Нові Санжари кращими. Тому не думаю, що в новій раді будуть якісь конфлікти між головою та депутатським корпусом.


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
9 листопада 2017, 12:20 | Нові Cанжари | Політика


1. don / 9 листопада 2017, 15:30
чому після виборів ремонтують дороги по Нових Санжарах і при цьому не запрошують народного конролера соплєжуя Борьку, щоб він міряв товщину «подушки» під асфальтом
2. Vlada82 / 10 листопада 2017, 10:19
Вкотре звертаюсь до Адміністратора: якщо ви поважаєте свій сайт і його відвідувачів, то видаляйте коментарі не тільки з нецензурними словами, а й з некоректними висловами, особливо коли їх дозволяють собі дрібні боягузи типу donа, які ховаються за псевдонімом, як миші під віником.
Тепер по суті так званого інтерв’ю. Що не день - то розчарування в Інні Кобі. Ідей конкурентів вона не вивчала, а жаль, бо якби не була гонористою і прагнула після чергового обрання додати якоїсь новизни в роботі, то неодмінно поцікавилася б свіжими ідеями. А раптом у програмах конкурентів теж були раціональні зерна? Виходить, Інна не за нові ідеї, отож і працювати збирається по-старому, нічого нового від неї чекати не слід. Стосовно цін на воду. А хіба витрати на видобуток води і подачу її до осель новосанжарців може покривати лише абонентська плата? Якби в Інни була вища освіта, а ще краще - аби вона прислухалась до ідей опонентів, то зрозуміла б, що частково покривати ці витрати можна за рахунок додаткових послуг населенню, менш затратних, якихось інвестицій у комунгосп, які треба шукати і т.п. Легше всього все перекладати на плечі абонентів - простих новосанжарців. Якимось же чином комунгоспівці подвоїли собі зарплату? Виходить, знайшли ресурси? Інна сама визнає, що коли не збільшувати тарифи, то комунгосп "стоятиме з простягнутою рукою чи стане банкрутом". Отже, іншого шляху, крім утримання комунгоспу за рахунок тарифів, вона просто не бачить. А жаль! Бо керівник громади повинен бути менеджером, а не банальним підписувачем паперів.
3. Vlada82 / 10 листопада 2017, 10:19
До всього Коба ще й наївна людина, коли вважає, що виборці "обирають людей, а не партію". Брехня! «Батьківщинівці» повсюдно задіяли адмінресурс і діяли гірше, ніж регіонали. Це й не дивно, бо наші депутати спочатку сиділи в регіоналах, а тоді подалися до Юлькиної партії. Тобто спочатку вчилися бандюкувати, тепер успішно застосовують свої знання на практиці, гнуть виборців через коліно. Отож перемога «Батьківщини» на Новосанжарщині нічого не варта. Невже Інна і справді думає, шо в нашому селищі люди голосували за Супруна, а не за його партію? Дурниця! Супрун ніколи не переможе як мажоритарник, бо він просто нуль як господар та організатор, він звик перемагати лише під партійним прапором. Хіба не так?
4. don / 10 листопада 2017, 10:36
оце розкохкудахкалась. угомонісь нещасна
5. ЛУНА / 10 листопада 2017, 20:38
2.Vlada82
«Вкотре звертаюсь до Адміністратора: якщо ви поважаєте свій сайт і його відвідувачів, то видаляйте коментарі не тільки з нецензурними словами, а й з некоректними висловами»
Поддерживаю,однозначо.
2.Vlada82
«. А хіба витрати на видобуток води і подачу її до осель новосанжарців може покривати лише абонентська плата? »
Если не учитывать разные льготы и субсидии,что по сути все же подачка,то конечно стоимость питьевого водообеспечения должен покрывать исключительно тариф.Без всяких там вливаний с бюджета,или дополнительных услуг.Вот скажите,стоимость булки хлеба в магазине,вы покрываете исключительно со своего кармана?Ведь так!Местный бюджет не платит хотя бы частично,да и за счет других услуг вам не компенсируют стоимость.Вода такой же товар.
Что касается "батькивщыны,то это режимная секта,которая затягивает все новых адептов,о потом выплюнет их за ненадобностью.Но люди глупы и доверчивы,верят басням а не реальности.Вот потому и наступают в очередной раз на бютовские грабли.
6. Адекватник / 10 листопада 2017, 22:00
5.ЛУНА
«Ведь так!Местный бюджет не платит хотя бы частично,да и за счет других услуг вам не компенсируют стоимость.Вода такой же товар.»

Не так. Изучайте матчасть, а именно Закон про ЖК послуги. "ст.31 п.4 У разі встановлення органом місцевого самоврядування тарифів на житлово-комунальні послуги на рівні, що унеможливлює отримання прибутку, орган, який їх затвердив, зобов’язаний відшкодувати з відповідного місцевого бюджету виконавцям/виробникам різницю між встановленим розміром цін/тарифів та економічно обґрунтованими витратами на виробництво цих послуг." Но самый главный прикол в другом. Нас настолько зазомбировали, что свидомые забывают главное, а именно - не человек для производителя, а наоборот - производитель, как и власть, существуют для человека. В законе это записано так "ст.30 п.3. 7) гарантії соціального захисту населення при оплаті за житлово-комунальні послуги та випередження зростання доходів населення над зростанням цін/тарифів на житлово-комунальні послуги;". Еще раз для бронетанковых и кастрюлеголовых " випередження зростання доходів населення над зростанням цін/тарифів" У нас же, например, минимальная пенсия уменьшилась, примерно, со 100 доларов до 50 а тарифы почему-то увеличились. По лигике Селены, это может и соответствует ст.30, а как по логике Луны? Посилання на zakon2.rada.gov.ua

Змінено 10.11.2017, 22:02
7. ЛУНА / 10 листопада 2017, 23:16
Ну что же давайте по логике Луны.Для начала почитайте п.3 ст.31 того же закона о ЖК услугах.Это о мат. части.Дальше...местный бюджет формируется с налогов и местных платежей и сборов,которые платим мы,это значит также наш карман.Вот только платят эти платежи все больше одни,а воду без контрольно льют другие,она же дешевая.Но почему то не думаем,что ее запасы иссякают катастрофически быстро.А пока вода стоит копейки ее экономить не будут.Покупная способность пенсионеров и работающих значительно упала,а тарифы поднялись в несколько раз.Это конечно преступление.Но вернемся к нашим "баранам".Тарифы на воду имеют множество составляющих :электроэнергия,гсм,расходный материал,многое другое....я не знаю, я неспециалист по формированию тарифов.Многие составляющие динамично и значительно повышаются в цене,при чем производятся бизнесом,а значит и цену на них устанавливает бизнес.Вот и получается составляющие дорожают,тариф увеличивается.И здесь думать надо не о путях компенсаций,а о способах влияния государства на крупный и часто не честный бизнес.Вот тогда и пенсию для сравнения не будет необходимости переводить в иностранную валюту.Что не так,в моей логике?
8. ukr2017 / 11 листопада 2017, 00:48
[[ЦИТАТА|2|Vlada82| Інна сама визнає, що коли не збільшувати тарифи, то комунгосп "стоятиме з простягнутою рукою чи стане банкрутом". Який вона мала на увазі,той що вже банкрот,чи з трьох створених?
9. Адекватник / 11 листопада 2017, 08:18
7.ЛУНА
«Для начала почитайте п.3 ст.31 того же закона о ЖК услугах»

Почитал. В законе заложены противоречия, как и в Талмуде. Сделано это специально. Но все же "відповідності рівня цін/тарифів розміру економічно обґрунтованих витрат.." Ви обгрунтування витрат бачили? В Кобеляках, коли Копелець два роки тому відмовив у піднятті тарифу до "економічно обгрунтованих витрат" ой лементу було і кознів, в тому числі і з боку ЕХО. В цьому році оприлюднили аудит Водоканалу і ЕХО його не друкує, мабуть тому, що в "економічно обгрунованих витратах" навіть оплата кают на Мальдіви.
10. Адекватник / 11 листопада 2017, 08:34
7.ЛУНА
«Вот только платят эти платежи все больше одни,а воду без контрольно льют другие,она же дешевая»

Что-то не то. Как это? Почему бесконтрольно? Дешевая или не дешевая а оплата должна быть согласно тарифа и счетчика. Можно установить лимит потребления по обычному тарифу, так как это делают электрики.
7.ЛУНА
«Покупная способность пенсионеров и работающих значительно упала,а тарифы поднялись в несколько раз.Это конечно преступление.»

СУГС за признание непризнаваемого Селеной. А что там за преступления полагается?
7.ЛУНА
«Вот и получается составляющие дорожают,тариф увеличивается.»

Таки так и получается. Но почему? А "Было время и цены снижали". Посилання на pikabu.ru
11. Адекватник / 11 листопада 2017, 08:45
7.ЛУНА
«Дальше...местный бюджет формируется с налогов и местных платежей и сборов,которые платим мы,это значит также наш карман»

Я вам по секрету скажу, что с нашего кармана формируется буквально все. Почитайте хотя-бы "Капитал". Сейчас его не изучают, но в данном случае Мордехай был прав. Он разделил общество на классы доказав, что есть класс производящий и класс паразитирующий. Сделал он это под заказ своих хозяев для совершения пролетарских революций. (Этого в СССР не говорили). Таким образом происходило стравливание национальной тупорылой, как и у нас, буржуазии с простым народом, в интересах финансового интернационала планировавшего захват власти и собственности стран и народов.
12. don / 11 листопада 2017, 20:40
При Сталінові не було ні газо ні водопроводу, так що скоро твої мрії здійсняться. Можливо навіть будеш міняти золото на хліб, як було при Сталінові

Змінено 11.11.2017, 20:41
13. Адекватник / 12 листопада 2017, 14:28
12.don
«При Сталінові не було ні газо ні водопроводу,»

При Сталінові було те, чого немає зараз - ЛОГІКА і ПРАВДА. Не хочу товкти тут воду в ступі, бо до тебе все одно не дійде. Приведу тобі чужий комент із соцмереж. «Нас сознательно уводят в сторону, говоря, что поддерживая Сталина, вы поддерживаете репрессии. Нееет, ребята, поддерживая Сталина, мы говорим о том, что ворье валило лес, а крестьянские дети становились маршалами. И дав это все народу, он оставил себе лишь пару стоптанных сапог». Це комент людини адекватної. А ось вислів із телепередачі людини враженої шизою: "«Как же я могу не ненавидеть Сталина, когда он расстерлял моего душку. Дедушка делал революцию. убил много белогвардейцев в гражданскую, и за что дедушку….?» (Передача «Поединок с Соловьевым» 29.6.2017) Нагадаю визначення шизофренії (не зовсім медичне, але в точку): "Шизофрения – это «плюрализм»… взаимно исключающих друг друга мнений по одному и тому же вопросу… в одной голове"
14. ukr2017 / 12 листопада 2017, 17:46
4.don
«оце розкохкудахкалась. угомонісь нещасна»

Це так про ітервЬю напевно,як же так ...доне?
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації