Вхід | Реєстрація

Білицькі пристрасті навколо подільського водогону

Білицькі пристрасті навколо подільського водогону

У Біликах в мікрорайоні Поділ будують водогін. Місцеві жителі дуже довго чекали, коли і в них з’явиться можливість споживати нормальну воду. І, здавалось, можна лише радіти з приводу втілення в життя такого важливого інфраструктурного проекту. Але є нюанси.

Про них, про ці нюанси, у своєму відкритому листі до селищного голови Юрія Латиша повідомляла громадський активіст Лідія Чернига. Він був надрукований у нашій газеті в номері 42 від 19 жовтня. Уже після виходу у світ цієї публікації Лідія Чернига повідомила, що на засіданні виконкому Білицької селищної ради було прийняте рішення, що новозбудований водогін під’єднають до трьох вже діючих у Біликах артсвердловин. На її думку, це потребує внесення змін до проекту. Крім того, Чернига висловила побоювання, що в кінцевому результаті влітку під час активного розбору води без неї залишаться не лише подоляни, а й мешканці інших мікрорайонів селища.

Схожу думку висловила і член виконкому Наталія Левонтівцева. Вона теж вважає, що через під’єднання нової гілки водогону до діючих свердловин можуть початися проблеми. Води елементарно не вистачатиме. Наталія Іванівна виходом із можливої кризової ситуації бачить досягнення домовленості між керівництвом підприємства «Сільські традиції», на балансі якого знаходиться нова артсвердловина в мікрорайоні Поділ, та селищним головою Юрієм Латишем. Вона говорить:

— Потрібно всім відкинути в бік свої амбіції та образи, «зняти корони» і сісти за стіл переговорів. Нехай це буде нейтральна територія. Керівники можуть провести переговори в голови РДА Таміли Шевченко чи у голови райради Володимира Кішінського. Або нехай запросять і Кішінського, і Шевченко. Зрештою, головне, щоб Білики були з водою. Є публічна угода, у «Сільських традицій» є свердловина, у селищної ради — водогін. Потрібно домовлятися.

Нагадаємо, що підприємство «Сільські традиції», яке розташоване в Біликах, припинило свою виробничу діяльність із вирощування свиней у квітні 2017 року після низки протестних акцій. Але воно не ліквідоване остаточно.

Білицький селищний голова Юрій Латиш описує ситуацію по-іншому. У телефонній розмові він розповів:

— Людям, передусім мешканцям Подолу, потрібно знати деякі нюанси, про які не говорять громадські активісти. По-перше, проект з будівництва водогону розрахований на два роки. У цьому році до мережі під’єднаються лише 35 нових абонентів. Так що, ні про яку кризу з водопостачанням не може бути і мови. Не потрібно створювати паніку. По-друге. Дійсно, воду подоляни отримуватимуть із трьох діючих свердловин. Із керівництвом «Сільських традицій» ми перемовини ведемо. Спочатку вони були усні, днями рада направила Юрію Грушевському офіційного листа.

По-третє. Якщо ми не домовимося і «Сільські традиції» не передадуть на баланс селища новозбудовану свердловину, то ми маємо плани щодо будівництва ще однієї. Вона буде нашою, селищною. І четверте. Водогін і свердловини буде обслуговувати комунальне підприємство «Старт». Якщо хтось захоче створити кооператив, будь ласка, заважати не будемо. Але наскільки мені відомо, подоляни цього не планують. Крім того, у Біликах уже був досвід, коли кооператив по воді припинив свою роботу.

Звичайно, було б добре, аби вдалося домовитися керівництву селища і «Сільських традицій». Адже поганий мир — краще, аніж будь-яка війна. Оскільки в іншому разі на будівництво нової свердловини доведеться з бюджету виділяти кілька сотень тисяч гривень.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
10 листопада 2017, 13:15 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації