Вхід | Реєстрація

У Солошиному перепоховали солдатів радянської армії

У Солошиному перепоховали солдатів радянської армії

Минулої суботи на території Григоро­Бригадирівської сільської ради захоронили останки 22 військових.

Тіла солдат, загиблих у часи Другої світової війни, були виявлені в жовтні цього року членами громадської організації «Вічно живим». Пошуковці установили, що військові загинули влітку 1943 року в боях при форсуванні Дніпра. Оскільки особистих речей під час розкопок не виявили, імена загиблих установити не вдалось.

11 листопада тіла загиблих військових з усіма почестями перепоховали в Солошиному. Перед похованням відбувся траурний мітинг, який підготував григоро­бригадирівський сільський голова Григорій Галаган. Поминальну панахиду провів отець Дмитро, настоятель храму Архангела Гавриїла. Церемонія перепоховання завершилася хвилиною мовчання. Також члени Дмитрівського клубу військової реконструкції «Пам’ять» пом’янули солдатів військовим салютом.

До речі, пошуковці зазначають, що у Григоро­Бригадирівці в 1941‑му та 1943‑му роках тривали жорстокі бої. На місці їх проведення знаходиться братська могила, де поховані 177 воїнів.

22 червня минулого року тут провели перепоховання останків двох воїнів, загиблих у Другій світовій війні. Пошуковці ГО «Вічно живим» припускають, що солдати служити в третій дивізії 5‑го кавалерійського корпусу і боронили лівий берег Дніпра в серпні­вересні 1941 року.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО», фото прес-служби Кобеляцької РДА


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
15 листопада 2017, 12:05 | Кобеляки | Культура та освіта
1. Beri Mor / 15 листопада 2017, 12:27
Молодці,добру справу роблять.Тут справді можна сказати:"Слава Героям".Головне щоб не нагрянули урапатріоти з вавкою в голові,та не почали вичисляти серед загиблих москалів.Я вже нічому не здивуюсь.
2. Anatoliy / 15 листопада 2017, 20:19
Все правильно. Так і має бути.
3. земеля / 15 листопада 2017, 20:41
1.Beri Mor
«Молодці,добру справу роблять»


На территории Кобелякского района вдоль Днепра покоится до сих пор огромное число солдат разных национальностей. Большой процент с прилегающих окрестн остей, призванных полевым военкоматом в сентябре 43-го и не всегда даже успевших переодеть. Одним из мест форсирования было село Перевалочная ( ныне затопленное Днепродзержинским морем). А в районе Солошино был фронтовой госпиталь. Родные так и не узнали где они покоятся. Вечная им память.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації