Вхід | Реєстрація

«Викликайте поліцію! І собаку!»

«Викликайте поліцію! І собаку!»

У Бутенках відбулася перша сесія новоствореної об’єднаної громади. Було все. На розгляд присутніх був наданий повний джентльменський набір скандалу: виступи представників непримиренної опозиції, демарш частини депутатів, виклик поліцейських, обіцянка оскаржити прийняті рішення у судовому порядку. Не вистачало лише бійки. Водночас усі питання порядку денного розглянули, рішення щодо них прийняли.

15 листопада о 10:00 розпочалася перша сесія ради Бутенківської сільської об’єднаної громади. Як і велить законодавство, її відкрив голова виборчої комісії Петро Сільман. Спочатку він оголосив результати голосування з виборів депутатів та вручив усім обраним представникам громади їх мандати. Потім Петро Тимофійович повідомив, що Микола Скрильник визнаний таким, що обраний головою громади. Скрильнику теж видали відповідне посвідчення. І одразу ж надали право далі головувати на сесії.

Почалися вітальні промови. Першою слова попрохала голова РДА Таміла Шевченко. Таміла В’ячеславівна поздоровила голову і депутатів із обранням і набуттям повноважень. У своєму виступі голова РДА наголосила, що Бутенківська громада вже увійшла в історію, адже вона є першою у Кобеляцькому районі. Таміла Шевченко пообіцяла підтримку і сприяння як РДА, так і облдержадміністрації всім добрим починанням, які будуть запроваджуватися у Бутенках.

Потім із вітальною промовою виступив голова райради Володимир Кішінський. Він наголосив, що від того, якими будуть результати роботи бутенківської громади, багато в чому залежатиме весь процес реформ з децентралізації у Кобеляцькому районі. Голова райради висловив сподівання, що у подальшому всі сільські голови їздитимуть переймати передовий досвід саме в Бутенки.

Із промовами виступили також депутати Георгій Барсуков та Павло Гунжель. Нагадаємо, що Гунжель був основним конкурентом Миколи Скрильника на виборах голови громади. У своєму виступі Павло Олександрович зазначив, що зараз потрібно забути про свої амбіції та емоції під час виборчої кампанії і зайнятися питаннями розбудови громади. І першим подав руку для привітання Скрильнику. Той відповів рукостисканням.

Одразу після того, як промовці закінчили обмін компліментами, почали лунати заяви про створення фракцій і депутатських груп. Фракцію «Справедливі Бутенки» очолив Георгій Барсуков, «Батьківщину» — Зінаїда Норка, депутатську групу «Рідне місто» — Валерій Ільченко. Усього до складу ради бутенківської громади були обрані 22 депутати. Найчисельнішою на цей момент є фракція Гунжеля-Барсукова.

 

І почалося

А далі перебіг сесійного засідання чітко засвідчив, що в Бутенківській раді сформувалася і діє непримиренна опозиція до Миколи Скрильника. Тільки-но той почав озвучувати питання порядку денного, як Павло Гунжель запропонував на цьому закрити сесію. Павло Олександрович аргументував свою пропозицію тим, що депутати не мали змоги вивчити винесені на сесію питання. Почалася суперечка з посиланнями на ті чи інші статті українського законодавства про місцеве самоврядування. Гунжеля активно підтримала група його однодумців. Причому не всі вони були жителями Бутенок. Опозиціонери наголошували, що розгляд усіх запропонованих питань є незаконним. Сільський голова підкреслював, що діє у правовому полі.

Обидві сторони суперечки постійно обіцяли викликати наряд поліції. Ігор Головатий, який підтримував позицію Гунжеля, говорив, що це потрібно зробити, щоб завадити порушенню закону на сесії. Микола Скрильник — для того, щоб сторонні люди не заважали роботі депутатів. Старійшина депутатського корпусу Кирило Проскурня пожартував:

— Викликайте поліцію! І собаку!

Врешті поліцейських таки викликали. Але перед тим відбувся демарш частини депутатів. Сесійну залу покинули представники фракції «Справедливі Бутенки». Спочатку Павло Гунжель запропонував проголосувати за внесену ним пропозицію закрити сесію. Після довгих суперечок її поставили на голосування. Вона не набрала необхідної кількості голосів. Тоді Гунжель заявив:

— Ми не збираємося брати участі у сьогоднішньому балагані.

І вийшов із зали. За ним пішли інші представники фракції «Справедливі Бутенки».

У проміжок часу між цими дебатами депутати таємним голосуванням обрали секретаря ради. Ним стала Лариса Молоканова, колишній дрижиногреблянський сільський голова.

Після демаршу «справедливих бутенківців» у залі залишилося шістнадцять депутатів. Цієї кількості обранців цілком вистачало для прийняття рішень. І справи пішли швидше.

Секретарем виконкому депутати обрали Валентину Дригу. Також затвердили кількісний склад апарату нової громади. Він становить 25 чоловік. У Миколи Скрильника буде два заступники, яких ще персонально не обирали. Будуть створені загальний, юридичний, бухгалтерський, економічно-фінансовий та земельний відділи. Старосту вирішили поки що не обирати. Чи будуть усі ці штатні одиниці набрані на роботу — поки що невідомо. Це залежатиме від бюджету громади. Створили депутати й постійні комісії.

Дискусія виникла при обговорені заробітної плати Миколи Скрильника. З цього питання доповідав Кирило Проскурня. Він запропонував, крім посадового окладу, платити голові надбавку за інтенсивність роботи та премію у розмірі 150 відсотків. А ось премії до свят відмінити. За це й проголосували. За побіжними підрахунками, зарплата голови Бутенківської громади становитиме близько 15 тисяч гривень у місяць.
Доки 16 депутатів голосували, їх колеги перебували на подвір’ї поряд із будівлею ради. Павло Гунжель, коментуючи результати першої сесії, повідомив, що оскаржуватиме їх у судовому порядку.

 

ДЕПУТАТИЗМИ

  • Юрист — це не закон. Юрист протеліпав і пішов.
  • Не всі юристи падлюки.
  • О, поліція приїхала. А де собака?
  • Надо посовєтоваться с шефом.
  • А ви радилися із депутатами, куди їх повкидати? (Мова про членство у постійних комісіях)

Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
21 листопада 2017, 19:12 | Кобеляки | Політика
1. светка / 21 листопада 2017, 21:13
Що хоть на сесії робив Копильцівський прихвостень Дендеберя?
2. Седой / 22 листопада 2017, 09:41
що у подальшому всі сільські голови їздитимуть переймати передовий досвід саме в Бутенки (К) А смысл? В бутенках труселя кружевные не того качества. Да и навару никакого. Только Зинген!
3. Selena2017 / 22 листопада 2017, 14:37
БРАВО ФРАКЦІЇ Гунжеля-Барсукова !!!!!! Не допустіть у нове утворення старих брудних порядків ! Бажаю сил та успіхів !
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації