Вхід | Реєстрація

Райрада пропонує розвивати сільський туризм

Райрада пропонує розвивати сільський туризм

Для впровадження проекту в життя необхідно 1 200 000 гривень. Їх планують отримати за рахунок обласного й місцевих бюджетів.

21 листопада відбудеться обласний конкурс проектів розвитку територіальних громад, який проходить за ініціативи Полтавської облради. Згідно вимог обласної ради, проекти розроблялись за такими напрямками: впровадження енергозберігаючих та енергоефективних технологій на об’єктах соціальної сфери; поліпшення соціальної інфраструктури населених пунктів; охорона навколишнього природного середовища; розвиток спортивної і туристичної інфраструктури. Учасники проекту розділені на чотири категорії, для яких визначені відповідні обсяги співфінансування. Перша категорія (сільські ради) — до 100 тисяч гривень, друга (селищні й міські ради) — до 150 тисяч, третя (районні ради) — до 500 тисяч, четверта (спільні проекти територіальних громад) — до 600 тисяч. Реалізація проектів відбуватиметься в наступному році.

Від Кобеляцького району на конкурс надійшли чотири проекти. Василівська сільська рада планує реконструювати мережу вуличного освітлення в селі Литвини. Шенгурівська сільрада — провести капітальний ремонт амбулаторії практики сімейної медицини. Цей проект втілюватиметься спільно з Лебединською та Лучківською громадами. Канавська сільська рада пропонує реконструювати систему опалення в Будинку культури, замінивши її на електричну.

Кобеляцька райрада разом із сімома сільськими радами планують втілити спільний проект, спрямований на покращення привабливості Кобеляцького краю шляхом розвитку сільського туризму.

 

Сільський туризм очима райради

У публікації щодо майбутнього проекту, розміщеної на офіційному сайті районної ради, вказано, що у цьому році успішно реалізується проект, який передбачає створення в регіональному ландшафтному парку «Нижньоворсклянський» першого на Полтавщині еколого-просвітницького центру. Новий проект стане його продовженням.

У звіті директора РЛП Олександра Шуліки, який опублікований на тому ж сайті, говориться, що на проект із обласного й районного бюджетів виділено 880 000 гривень. За ці кошти виготовлені стенди для облаштування музею природи, таблички та вказівники для туристичних маршрутів, проведений капремонт банного комплексу і кімнати-музею природи, конференц-залу й фойє.

Згідно задуму, на території ландшафтного парку проходитимуть різноманітні семінари й конференції. Нещодавно депутати райради оглянули відремонтовані будівлі і вирішили в наступному році відремонтувати будинки для відпочиваючих, які знаходяться на території парку.

Які ж цілі і мету має новий проект районної ради? Як пояснив Анатолій Кучеренко, начальник відділу інформаційно-аналітичного забезпечення діяльності ради, туристичний маршрут буде охоплювати значну частину Кобеляцького краю. Гості з сусідніх районів і областей починатимуть екскурсію з музею літератури і мистецтва, відвідають музей-садибу Олеся Гончара, піраміду-усипальницю в Комендантівці. Також у цьому населеному пункті впроваджується проект реконструкції Будинку культури, де також можна буде зупинитись. Побувають екскурсанти на території «Нижньоворсклянського», базі відпочинку «Берег», оглянуть гору Зміїну та кращі куточки природи.

Для реалізації проекту необхідно 1 200 000 гривень. З них: від обласного бюджету — 600 000, від бюджету учасників конкурсу — 500 000, позабюджетні кошти — 100 000.

За ці кошти планують провести благоустрій, облаштування та озеленення територій навколо музеїв, створити місця для відпочинку, розробити туристичний маршрут, придбати туристичне та спортивне обладнання, видати туристично-просвітницьку продукцію.

Проект співфінансуватимуть: Кобеляцька районна рада, Лучківська, Світлогірська, Комендантівська, Григоро-Бригадирівська, Шенгурівська, Лебединська, Підгорянська сільські ради, громадська організація «Козацька громада Кобеляцького району», РЛП «Нижньоворсклянський».

Отож, якщо цей проект профінансує обласна рада, Кобеляцький район стане туристичним. Не заважало б ще й дороги відремонтувати, щоб туристи могли проїхати розробленим маршрутом.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
18 листопада 2017, 10:00 | Кобеляки | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації